Wat is 'De Reus van Leus'?


Op zaterdag 17 juni van dit jaar wordt de 32e editie van ‘De Reus van Leus' gehouden.

De vaste deelnemers weten natuurlijk wat ‘De Reus van Leus’ is, maar er zijn veel nieuwe voetballiefhebbers die geen idee hebben wat ‘De Reus’ inhoudt.

‘De Reus’ vormt het slot van de competitie, Het is een voetbaltoernooi, waar gezelligheid en sportiviteit het belangrijkst zijn. Elk team speelt zes of zeven wedstrijden van tien minuten. Het kan zomaar gebeuren dat kleine kinderen een ontmoeting spelen tegen voetballers van het eerste elftal van Roda’46. Door een uniek systeem van handicaps beginnen de kinderen met een grote voorsprong aan het wedstrijdje.
Natuurlijk houden de grote jongens en mannen/vrouwen rekening met de kleintjes. Niet zelden winnen de kleintjes, omdat iedereen voor de leukigheid deelneemt.

Winnen is niet het belangrijkste. Plezier, vermaak en sportiviteit is dat wel. Het gaat er ook niet om welk team eerste wordt. Na afloop worden verschillende prijzen uitgereikt. Onder andere aan  de oudste en jongste deelnemer, de pechprijs en een poedelprijs.

De ploegen bestaan uit tenminste 6 spelers en maximaal 10. Er wordt gespeeld op kleine velden. Het is een toernooi voor jong en oud. Er zijn teams die bestaan uit familieleden. En ook ploegen met collega's, vrienden, vriendinnen, voetbalteams, buurtgenoten enz.
Een uniek systeem met handicaps zorgt voor een eerlijke strijd.

Een Reus van Leus zonder gratis poffertjes bestaat niet. Dus ook op 17 juni zal er een tent staan waar poffertjes worden gebakken. www.fruit-bestellen.nl sponsort het toernooi met gratis fruit. Verder zal Fyn Ys aanwezig zijn. Voor ijs moet wel betaald worden. Voor de kinderen is er een springkussen. En ze kunnen gratis geschminckt worden of een schminck-tattoo krijgen.

We zorgen iedere editie voor muzikale omlijsting. We hebben de hele dag de muziek. Tijdens de middagpauze is er kinderdisco en we maken er na afloop een groot feest van.

Zoek daarom tenminste 6 mensen bij elkaar, verzin een naam voor je ploeg en geef je op voor het gezelligste en grootste familie-voetbal-toernooi van de regio Eemland,

Ga naar https://www.roda46.nl/toernooien/reus-van-leus/ en geef het team op. Inschrijven kan nog tot 31 mei.