We beginnen weer... en corona


Na bijna een jaar wachten kunnen we deze week weer voetballen! De start van het districtsbeker-toernooi en het vier fasen voetbal roept met het oog op de huidige coronamaatregelen mogelijk enkele vragen op.

Voor de eerste wedstrijd is het belangrijk om te regelen dat alle bondsteams zijn ingevuld, zodat het mogelijk is om de wedstrijdformulieren na de wedstrijd te verzenden. Ga ook na of aan alle teams een teammanager is toegevoegd, die de mogelijkheid heeft om de uitslagen te verwerken in het mDWF. Dit is belangrijk in verband met de herindelingen.

Daarnaast is het voor het nieuwe seizoen altijd belangrijk dat de spelerspasfoto’s correct zijn. Net als ieder jaar kan dit tot uiterlijk 31 oktober. De deadline voor het spelregelbewijs is verplaatst van begin september 2021 naar 1 januari 2022. 

 
Mag er gebruik worden gemaakt van de kantine, kleedkamers en douches?

Ja. Voor de kantines gelden dezelfde regels en protocollen als voor (de rest van) de horeca. Voor in de kleedkamers en douches zijn alle basismaatregelen van toepassing: 1,5 meter afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten.

Praktisch gezien betekent dat maximaal 8 spelers in een kleedkamer. Elftallen zullen zich moeten splitsen en kunnen eventueel per toerbeurt gebruik van de kleedkamer maken. Een wedstrijdbespreking in de kleedkamer gaat niet. Het advies is daarom nog zoveel mogelijk thuis omkleden en douchen.

   
Mogen vrienden en familie komen kijken?

Jazeker. Langs de lijn moeten bezoekers wel 1,5 meter afstand van elkaar houden zolang deze maatregel voor de gehele samenleving geldt. Het veld is groot, dus dit zal niet snel problemen opleveren. Als gebruik wordt gemaakt van de tribune, geldt dat men daar 1,5 meter afstand moet hanteren. Er is er geen coronatoegangsbewijs nodig.