Roda’46 MO15-1 pakt de 1e plek op het VRC FOOTVALLEY meidentoernooi


Op zaterdag 15 juni gingen de meiden van de MO15-1 vol goeie moed richting Veenendaal voor een leuk toernooi. Op papier was het zeker geen makkelijke poule, de poule bestond uit 5 teams. Roda’46, Sparta Nijkerk MO15-1, VRC MO15-1, Maarssen MO17-1 en VV Sleeuwijk MO17-1.

Onder leiding van Dennis en Michel werd er begonnen aan de eerste wedstrijd. De meiden kregen een opdracht rustig blijven voetballen en snel scoren.

De eerste wedstrijd speelden de meiden tegen Sparta Nijkerk en werd er met maar liefst 3-0 gewonnen. De 1-0 werd al snel gemaakt door Isabella. Er werd goed gespeeld en Elin wist daarna ook snel het doel te vinden 2-0. Isabella maakte de wedstrijd af en maakt er 3-0 van.

De tweede wedstrijd zou op papier een zware pot worden tegen Maarssen MO17-1, 2 en soms wel 3 jaar oudere meiden als de MO15-1 van Roda. Na een zware bevochten pot werd er 2 minuten voor tijd gescoord door Nienke, door een mooi voorzet van Elin wist Nienke het dak van het doel te bereiken. Einduitslag 1-0. Na deze wedstrijd stonden de meiden van Roda’46 bovenaan in de poule.

De 3e wedstrijd werd gespeeld tegen de meiden van VV Sleeuwijk MO17-1 ook hier waren de meiden van de tegenstander een stuk ouder. De meiden van Roda hadden een ding mee gekregen niet bang zijn en je eigen spel spelen. De eerste 10 minuten kwam de meiden van Roda 0-1 achter maar Roda keerde hun rug en Suze ronde koelbloedig af na een 1 op 1 met de keepster. Einduitslag 1-1

Na deze wedstrijd was het duidelijk Roda’46 staat in de finale tegen VRC. De meiden van Roda’46 zouden aan een gelijkspel genoeg hebben i.v.m. het doelsaldo. Met dat in hun hoofd gingen de meiden met spanning de finale in. Na een spannende pot met veel gemiste kansen trok Roda’46 aan het langste eind. De einduitslag is 0-0.

De meiden van Roda hebben dus zonder verlies partij en met 5 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen dit toernooi gewonnen! Doelpuntenmaaksters; Isabella 2x, Elin 1x, Suze 1x en Nienke 1x. Bij de prijsuitreiking heeft onze aanvoerster en geweldige keepster Ivy de beker in ontvangst genomen.

Wij willen VRC nogmaals heel erg bedanken voor de gastvrijheid!

Ook bedanken wij nogmaals onze hoofdsponsor: Work Ahead.