Bertus Schoonderbeek overleden


Een kanjer is niet meer!

Op 8 september 2022 is Bertus Schoonderbeek overleden. Een markante Leusdenaar en oud eerste elftal speler van Roda’46 – zondag is niet meer. Een enorme klap voor zijn gezin, familie en heel veel vrienden en bekenden.

Bertus, voormalig aannemer, heeft jarenlang in de jeugd en zondagsenioren van Roda’46 gespeeld. Bertus Schoonderbeek was een robuuste sterke verdediger, die je als aanvaller niet graag tegen kwam. Met zijn uitstraling boezemde hij veel ontzag in bij de tegenstanders. 

Na zijn voetballoopbaan zocht Bertus vaak het avontuur op. Zo heeft hij de Mont Blanc beklommen, de Marathon van New York uitgelopen en de Elfstedentocht geschaatst. Maar zijn hart lag toch bij de motorsport en dan wel het rally rijden.

Bertus heeft twee keer de rally van Tunesië gereden en één keer de rally van Egypte. 


Dakar

De grote droom van Bertus was om de Dakar rally te gaan rijden. Natuurlijk lukte dit en Bertus startte met behulp van vrienden in de zwaarste- en bekendste rally. In het jaar 2002 zag Bertus zijn droom uitkomen en werd hij deelnemer van deze rally. Een fantastische prestatie van deze Leusdenaar. Als je dit hebt voltooid ben je een echte kanjer!

Door een zwaar motorongeluk in november 2020 werd Bertus zo minder mobiel en liet zijn lichaam hem steeds vaker in de steek. Een trieste zaak voor zo’n actieve man. 

 

Bij Roda kijken

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Roda’46 (zo) van het afgelopen seizoen was Bertus, samen met vrouw José, aanwezig. Veel heeft Bertus van de wedstrijd niet gezien, want velen van de toeschouwers kwamen Bertus even een handje geven en een babbeltje maken. Na afloop van de wedstrijd, tijdens de 3e helft, vertelde Bertus dat hij in het nieuwe seizoen vaker wil komen kijken. Zoon Rick is weer terug bij Roda en daar moeten Bertus en José bij zijn. Helaas zo ver is het niet meer gekomen.

Roda’46 zondag 1 speelde afgelopen zaterdag. de uitwedstrijd tegen Renswoude. Voorafgaand aan deze wedstrijd was er aandacht voor het overlijden van Bertus Schoonderbeek.

Bertus Schoonderbeek is niet meer onder ons. Op 67-jarige leeftijd is hij overleden. Bertus laat  vrouw José achter, zijn dochters Maud en Rachel alsmede zoon Rick en zijn kleinkinderen. Onze gedachten gaan naar hen uit en wensen ze alle kracht toe om dit enorme verlies te dragen en een plaats te geven. Maar ook naar de familie van Bertus Schoonderbeek, zijn vrienden en alle bekenden gaat onze oprechte deelneming uit.

Tekst: Cees Leijenaar

 

Bertus Schoonderbeek team News.jpg

 

Bertus Schoonderbeek2.jpg