Blessurespreekuur voor alle leden van Roda'46 door MTC de Fysioclub


Namens het Technisch Team van Roda'46 en MTC de Fysioclub informeren we graag alle leden van RODA ‘46 over de nieuwe samenwerking, tussen MTC Fysioclub en RODA ’46. In dit artikel worden de mogelijkheden en voordelen van het blessurespreekuur voor jou als lid van RODA '46 toegelicht.

Blessurespreekuur

MTC de Fysioclub zal Roda'46 met ingang van maandag 22 augustus 2022 gaan ondersteunen in de fysieke en sportmedische begeleiding van spelers. Zo is er wekelijks op maandagavond tussen 18.15 en 19.45 en op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 een blessurespreekuur in de verzorgingsruimte van RODA ‘46. Dit spreekuur is kosteloos en toegankelijk voor alle leden van RODA ’46.  

Martijn Wijers (fysio –en manueel therapeut) en Tatsuki Nakata (bewegingswetenschapper en fysiotherapeut) zullen namens MTC de Fysioclub de spreekuren gaan verzorgen.

De voordelen van het blessurespreekuur:

  • Gratis onderzoek/ beoordeling van jouw (dreigende) blessure op je eigen sportvereniging.
  • Ondersteuning richting de trainers op het fysieke vlak van spelers.

Hoe werkt het? Bij blessures kan een vroegtijdige diagnose en behandeling jou veel tijd besparen. Alle spelers van RODA ‘46, zowel jeugd als senioren, kunnen voor vragen omtrent een (dreigende) blessure terecht op het blessurespreekuur. Het blessurespreekuur is een dienst die wordt aangeboden vanuit de club RODA '46. Selectiespelers worden derhalve (uiteraard in overleg met hun trainer en/of verzorger) altijd geacht zich te melden voor het blessurespreekuur in geval van blessures.

Aan de fysiotherapeut kunnen vragen gesteld worden zoals:

  • Hoe kan mijn blessure het best worden behandeld?
  • Kan ik met deze blessure sporten?
  • Kan mijn blessure erger worden als ik nu ga sporten?

Tijdens het blessurespreekuur wordt in een tijdsbestek van 15 minuten bepaald hoe de opgelopen blessure het best behandeld kan worden.

Communicatie

Na afloop van het blessurespreekuur zal de fysiotherapeut de trainer,  en bij minderjarige spelers tevens ouders/verzorgers, van de speler informeren. De trainer/ouder wordt ingelicht over de aard van de blessure en de verwachtte hersteltijd. Tevens wordt de trainer geïnformeerd over de beschikbaarheid wat betreft training-/wedstrijddeelname.

Eenvoudig aanmelden

Spelers kunnen zich inschrijven via een online aanmeldsysteem. Zie onderstaande link:

https://outlook.office365.com/owa/calendar/FysioClubsupport@mtcdefysioclub.nl/bookings/

Ook is er de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen (033-4531677) met MTC de Fysioclub om een afspraak in te plannen voor het blessurespreekuur (vermeld hierbij duidelijk dat het gaat om het blessurespreekuur voor Roda'46).

Ook buiten het wekelijkse blessurespreekuur op de vereniging worden spelers/sporters van harte uitgenodigd zich bij MTC de Fysioclub te melden als er bijvoorbeeld tijdens de training of wedstrijden blessures optreden en er onduidelijkheid is over het al dan niet spelen van een speler op de wedstrijddag.

Fysiotherapeuten

Zie de onderstaande links voor een nadere kennismaking met Martijn Wijers en Tatsuki Nakata

Tatsuki Nakata - MTC (fysioclub.nl)

Martijn Wijers - master manueeltherapeut en coördinator sportclubs (fysioclub.nl)

MTC RODA .jpg (1)

Met sportieve groet, 

Roda'46 en MTC de Fysioclub