Corona: de stand van zaken bij Roda'46


Leden, vrijwilligers, ouders en verzorgers van Roda’46 Leusden

Het is al weer een paar weken geleden dat wij een bericht hebben geplaatst met betrekking tot de Corona maatregelen. Nieuwsbericht nummer 9 inmiddels. Wie had dat verwacht in maart 2020? Achter de schermen zijn wij als vereniging druk geweest om invulling te geven aan de verschillende maatregelen. Naast dit heeft deze bijzondere tijd ons dilemma’s en uitdagingen gegeven die wij niet hadden voorzien.

Hoe gaat het nu met de vereniging?

Een jaar geen normale activiteiten op ons sportpark en beperkte mogelijkheden om gezamenlijk van de voetbalsport te genieten, heeft financiële consequenties.

Het effect op het huishoudboekje van onze vereniging is groot. De te verwachten inkomsten en uitgaven zijn nog ongewis. Belangrijke pijlers voor de inkomsten zijn de contributiebetalingen door al onze leden, doorbetalingen sponsoren, tegemoetkoming van de lokale overheid en extra acties door de commissies.

Met name het blijven voldoen van de contributie door al onze leden heeft voorkomen dat ons huishoudboekje stevig uit de pas is gaan lopen.

Bedankt voor deze loyaliteit van zowel de leden, de sponsoren maar ook de lokale overheid.
 

Hoe staat het ervoor qua mogelijkheden om te voetballen?

Inmiddels zijn sinds december 2020 enkele maatregelen gewijzigd. Met name voor de senioren.
De jeugd heeft binnen de geldende regels kunnen trainen en onderling wedstrijden kunnen spelen. Een prestatie van de verschillende commissies waar wij als vereniging best een beetje trots op mogen zijn.

De senioren hebben dit heel anders ervaren. Deze groep heeft veel minder de ruimte gekregen om te trainen/voetballen. Met als gevolg dat er teams zijn die de afgelopen maanden niet hebben kunnen trainen en of voetballen, dan wel met hindernissen. Hartstikke vervelend en rot voor de senioren die dit overkomen is. Voor de senioren boven de 27 jaar is er weer de kans om een balletje te trappen. Nog niet ideaal maar volgens ons een eerste stap naar onbeperkt trainen en wedstrijden spelen voor alle senioren.
 

Wat zijn nu deze verruimingen van de maatregelen voor de senioren ?

Enkele weken terug heeft er een eerste verruiming van de maatregelen plaatsgevonden. De senioren tot 27 jaar trainen inmiddels zonder beperkingen en spelen weer onderling wedstrijden.

Inmiddels mogen ook de senioren boven de 27 jaar weer trainen.

Let op dit is nog wel met de volgende beperkingen:

- 1,5 meter blijft gehandhaafd

- Maximaal groepen van 4 personen

- Onderscheid tussen de groepen

- Wedstrijden zijn niet toegestaan

- Toeschouwers zijn niet toegestaan

- Douches en kleedkamers zijn gesloten

- Denk hierbij aan de Avondklok die om 22.00 uur in gaat.

 

Houd je aan de basisregels

Het verzoek aan alle leden, ouders en verzorgers om hier zorgvuldig mee om te gaan. Laten wij voorkomen dat wij na een stapje voorwaarts straks weer stapjes terug moeten zetten.

· Was je handen. Goede hygiëne voorkomt de verspreiding van virusdeeltjes. Was vaak je handen goed met water en zeep. Zeker als je thuiskomt of als je ergens op bezoek komt. Raak je gezicht zo min mogelijk aan. Hoest of nies in je elleboog.

· Draag binnen in publieke ruimtes een mondkapje.

· Houd 1,5 meter afstand.

· Laat je testen.
Heb je klachten? Laat je direct testen. Ook bij milde verkoudheidsklachten zoals een loopneus. Blijf thuis totdat je de testuitslag hebt.

· Geen toeschouwers op de accommodatie.

Iedereen mag weer voetballen !

Al dan niet met beperkingen mag iedereen van onze vereniging weer voetballen.

Het Covidvirus is inmiddels ruim een jaar aan de gang. Ondanks de beperkingen die er zijn, een lockdown, een avondklok, beperkingen qua trainen en wedstrijden spelen, zien wij dit als de eerste stapjes naar met zijn allen genieten van de voetbalsport zonder maatregelen.

Wij, het Algemeen Bestuur, willen aan iedereen vragen om ook de komende weken je te blijven houden aan de maatregelen. Wij doen het als vereniging hartstikke goed in deze moeilijke tijden. De komende maanden moeten wij dat volhouden. Iets wat moet lukken uitgaande van de afgelopen maanden..

Het Algemeen Bestuur van Roda’46 Leusden.