Corona maatregelen: kleedkamers en vervoer


Nu competities weer starten enkele maatregelen rondom wedstrijden op een rij:

Gebruik kleedkamers:
Conform RIVM-richtlijnen en NOC*NSF-Sportprotocol mogen kleedkamers en douches van sportaccommodaties gebruikt worden. Echter voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand. Dat betekent dat er onvoldoende ruimte is om alle teams voldoende kleedruimte te bieden. We willen vooral bezoekende teams de gelegenheid geven de beschikbare kleedruimte te gebruiken.

Praktische invulling, enkele uitgangspunten:
- Wedstrijdbesprekingen (voor en na de wedstrijden) worden niet gehouden in de kleedkamers.
- Thuisspelende teams van Roda'46 maken geen gebruik van de kleedkamers. Thuis omkleden en douchen.
- Bezoekende teams krijgen zoveel mogelijk wel voldoende kleed- en doucheruimte toegewezen, maar nemen spullen mee naar het veld.
- Bezoekende teams O8 t/m O12 kunnen niet rekenen op kleed- en doucheruimte. Reken er op om thuis om te kleden en te douchen.
- Roda'46-teams die uit spelen houden er rekening mee dat er niet gedoucht kan worden op locatie van de tegenstander.
- Na trainingen wordt er ook thuis gedoucht.

Vervoer naar uitwedstrijden:
- Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. RIVM-richtlijn.

Code oranje:
- Bij terugkeer uit een gebied aangeduid met code oranje geldt 10 dagen quarantaine, dus ook niet deelnemen aan wedstrijden of groepstrainingen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied. RIVM-richtlijn.

Overig:
- Bidons worden niet gedeeld. Neem je eigen bidon mee.