Rob Noordam overleden


IN MEMORIAM

Rob was voor de huidige 40-ers een aimabele en voetbalminnende trainer, die met name bij die toenmalige D- en C junioren bij Roda 46 zeer actief was.

Met aandacht voor selectie, maar met name ook voor niet-selectiespelers, was Rob actief, zowel in de jeugdcommissie als menig jaar op het veld als C-selectietrainer.

Op zijn geheel eigen wijze wist hij diverse spelers uit lagere teams te motiveren om zich verder te ontwikkelen tot selectiespeler, hetgeen tot menige eerste elftalspeler bij de zaterdag en/ of zondag leidde.

Teams samenstellen en seizoenvoorbereiding waren voor Rob als hoofdtrainer een serieuze zaak en typerend was zijn aandacht voor met name de afvallers tijdens de selectieperiode.

Vele spelers herinneren zich de onvergetelijke reizen naar La Bruyère in Zuid-Frankrijk met beide C-selectieteams.
Rob was, naast aanjager voor deelname aan dit Internationale Vriendschapstoernooi, onze Franstalige contactpersoon en menig jaar als trainer aanwezig op dit “Tournoi de L’Amité”.

Een belevenis om aan zo’n groot internationaal toernooi met twee Leusdense teams jarenlang deel te mogen nemen. Dit was voor een groot deel te danken aan de vriendschap die Rob daar wist op te bouwen met onze Franse gastheren en gastgezinnen.

Vele prijzen werden na 5 dagen mee naar Leusden genomen en onvergetelijk waren de toespraken, zowel bij ontvangst bij de burgemeester als tijdens de prijsuitreiking op het podium, waarvoor Rob menig applaus mocht ontvangen.

Ook nu Rob er niet meer is  zullen velen bij Roda 46 warme herinneringen aan hem houden en hopen daarmee Joëlle en familie een hart onder de riem te steken.

Van Rob is inmiddels in kleine kring afscheid genomen en wij wensen dat ook bij hen de vele fijne herinneringen zullen blijven.

Ron den Haak