Wegen trainer/coach Mark Wietsma en Roda'46 Zaterdag 1 scheiden per direct


Leusden, 24 mei 2024
Het bestuur en technisch team van Roda’46 Zaterdag 1 maken met teleurstelling bekend dat de wegen per direct scheiden met trainer/coach Mark Wietsma. Deze beslissing is genomen na grondige overweging en analyse van de huidige situatie van ons Zaterdag 1 team. In gezamenlijk overleg is besloten dat er onvoldoende perspectief is voor een succesvolle voortzetting van de samenwerking in het komende seizoen.

Geen perspectief op succes
Als Roda’46 hebben we geconstateerd dat het perspectief voor de nacompetitie en het komende seizoen weinig hoopgevend is, wat betreft plezier en resultaten. Dit is het gevolg van een gebrek aan chemie tussen de spelers en de trainer. Deze dynamiek heeft ook geleid tot teleurstellende resultaten, waardoor de noodzaak ontstond om deze stap te ondernemen. “De resultaten van het afgelopen seizoen en de samenwerking tussen de trainer en de spelersgroep geven ons helaas te weinig perspectief op een succesvol komend seizoen”, aldus Hans Peter Kok en Hidde ten Hoor van het technische team van Roda’46. “We missen de chemie die nodig is om als team te presteren en gezamenlijk onze doelstellingen te behalen.”

Waardering voor Mark Wietsma
Hoewel we afscheid moeten nemen van Mark als hoofdtrainer, willen we nadrukkelijk onze waardering uitspreken voor zijn inzet gedurende de afgelopen 2,5 seizoenen. Mark heeft altijd op een professionele en positieve manier samengewerkt, en we waarderen zijn nooit aflatende inzet om het tij te keren. We zullen op een later moment dan ook nog gepast afscheid van hem nemen, want dat verdient hij zeker.

Jelmer Storm als interim-trainer
Vanaf heden tot en met de laatste nacompetitiewedstrijd zal Jelmer Storm als interim trainer/coach tezamen met overige stafleden de werkzaamheden van Mark overnemen, eventueel met ondersteuning van een nog aan te stellen trainer. Voor het nieuwe seizoen zal Roda'46 op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Voor vragen hierover kun je je richten tot het technisch team, mailadres: technischteam@roda46.nl.

Namens bestuur en technisch team van Roda’46
Hidde ten Hoor
Hans Peter Kok