Dames Roda'46 gaan naar zaterdag


Na een periode van afwezigheid van een Dames 1 team starten wij dit seizoen met een Dames 1 op zaterdag. 

Het damesvoetbal heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei en transformatie doorgemaakt. Ook Roda'46 wil gezien de groei het dames- en meisjesvoetbal in de regio op de kaart zetten. Het idee gaat verder dan alleen het spel op het veld; het omvat een complete heroverweging van de perceptie van het dames- en meisjesvoetbal, de ontwikkeling van spelers, de ondersteuning bij trainers en de gelijkheid binnen de sport. Dit plan omarmt het feit dat het damesvoetbal uniek is en niet simpelweg een afgeleide is van het mannenvoetbal. Het biedt een kans om samen met elkaar de nieuwe normen te stellen en bestaande te verbeteren.

Een kernaspect van deze doorstart is de empowerment van vrouwelijke spelers. Het creëren van een omgeving waarin zij zich gesteund voelen om hun volledige potentieel te bereiken, zowel op als buiten het veld, is essentieel. Investeringen in trainingsfaciliteiten, coaches en ontwikkelingsprogramma's voor meisjes en jonge vrouwen zullen het verschil maken in het niveau van het spel en de professionele kansen voor vrouwelijke voetballers.

Een andere belangrijke pijler van de doorstart is de betrokkenheid van ouders en vrijwilligers en het opbouwen van een sterke gemeenschap rondom het dames- en meisjesvoetbal. Samen hebben zij de kracht om de sport te stimuleren en te verheffen door het bijwonen van wedstrijden, het volgen van competities en het ondersteunen van teams op verschillende manieren. Dit kan niet alleen het enthousiasme vergroten, maar ook een positieve impact hebben op de perceptie van het dames- en meisjesvoetbal in de samenleving.

Als we deze doorstart omarmen en ondersteunen, kunnen we getuige zijn van een opwindend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het dames en meisjesvoetbal bij Roda'46, waarin de sport haar volledige potentieel realiseert en een inspiratiebron wordt voor toekomstige generaties vrouwen en meisjes in de regio.

Is jouw passie voor voetbal net zo groot als jouw dromen? Ben je op zoek naar een omgeving waarin je kunt groeien, jezelf kunt uitdagen en nieuwe vriendschappen kunt sluiten? Dan is het dames- en meisjesvoetbal bij Roda'46 de perfecte plek voor jou!

Bij ons draait meisjesvoetbal om meer dan alleen het spel op het veld. Het gaat om samenkomen, samenwerken en elkaar inspireren. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij jezelf kunt zijn, jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen, en vooral plezier kunt hebben. Onze gekwalificeerde coaches staan klaar om jou te helpen je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Door te voetballen leer je niet alleen fysieke vaardigheden, maar ontwikkel je ook zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen dat je in alle aspecten van het leven kunt toepassen.

Het is gemakkelijk om lid te worden! Neem contact op via de mailadressen die op de www.Roda46.nl website staan vermeld voor meer informatie over inschrijving, trainingsschema's en meer. We heten dames en meisjes van alle leeftijden en achtergronden, welkom dus aarzel niet om mee te doen, zelfs als je geen eerdere voetbalervaring hebt.

Kom en Doe Mee!

Sluit je aan bij een van onze Dames en meisjesvoetbal teams en ontdek de opwinding, vriendschap en empowerment die de sport te bieden heeft. Samen kunnen we de wereld van het dames- en meisjesvoetbal veroveren en laten zien wat we kunnen bereiken. Wordt vandaag nog lid en laat jouw voetbaldromen uitkomen!

Met vriendelijke groet,

Ellen de Leeuw