Dames Roda'46 verliezen in tweede helft van VVIJ

Vandaag hadden we weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen de nummer 3 van de competitie VVIJ.

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen we op de foto met onze sponsoren Restaurant de Buurman en De Korf. We zijn super blij en trots met onze nieuwe tenue's. Bedankt daarvoor!!

We begonnen weer in de, nu een beetje vertrouwde, 4-4-2 formatie. Door afwezigheid van Lizzy, Melanie en de geblesseerde Marit, moesten we behoorlijk schuiven in de opstelling. Onze achterhoede bestond vandaag uit Nadine, aanvoerdster Nathalie, Nikol en Chelsea. Op het middenveld stonden Sanne, Mirjam, Jonna en Patricia en voorin begonnen we met Saskia en Carmen. Onze pupil van de week Nienke, had al het goede voorbeeld gegeven door te scoren.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Buiten het feit dat we weinig kansen creëerden, gaven we niks weg. VVIJ probeerde snel te combineren en via hun sterke rechtsbuiten de spits te bereiken. Maar door het goede verdedigende werk van Nadine kwamen ze er niet doorheen. Zelf kregen we via Saskia een goede kans maar deze ging er helaas niet in. Met een 0-0 stand gingen we, toch een beetje trots, de rust in.

Femke uit de jeugd behoorde vandaag ook tot de selectie en kwam na rust in het veld. Ook deze keer begonnen we weer sterk. Er werden mooie combinaties gemaakt waardoor we een paar keer voor de goal van VVIJ kwamen, helaas werden onze kansen niet verzilverd. We moesten door een gele kaart van Sanne, het even met 10 man doen. We werden naar achteren gedreven maar bleven vechten voor elke bal. De verdediging o.l.v. Nathalie gaf weinig weg. Chelsea speelde als rechtsback zeer sterk en is dan ook terecht gekozen als woman of The match. Nadine moest helaas geblesseerd het veld verlaten. In de 70e minuut schoot een middenvelder van VVIJ de bal onderin de hoek en stonden we 1-0 achter. Na de goal bleven we door vechten om gelijk te maken maar het harde werken mocht niet baten. VVIJ maakte vanuit een corner er nog 0-2 van. Na 90 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter af en liepen we teleurgesteld het veld af.

Na de wedstrijd hebben we nog gezellig een drankje in de kantine gedaan met onze sponsoren. Volgende week spelen we thuis tegen Aurora om 14.00 uur. We zouden het erg leuk vinden als er dan weer veel supporters ons komen aanmoedigen! Saskia, Femke en Jonna bedankt voor het meespelen!