Roda dames hebben de wind in de zeilen

Roda'46 da 1 - Sporting'70 da 2 : 2-1

De afgelopen wedstrijden zijn de dames goed bezig en worden de punten gepakt. Op deze winderige zondag was de opdracht dan ook duidelijk: winnen om nog verder te stijgen.

De eerste helft had Roda de wind mee en probeerde daar via de snelle voorhoede gebruik van te maken. We waren iets te gretig en daardoor werd de bal soms net te hard of snel gespeeld. Wel was het een heerlijk gezicht om de ploeg te zien strijden voor elke meter. Het was Nikol die tot twee keer toe de openingstreffer op haar schoen had. Helaas wist de Utrechtse keepster beide keren geweldig de inzet te keren.

Sporting bleef ondanks onze druk wel goed voetballen en pp onweren onze verdediging het moeilijk te maken. De meiden achterin gaven echter geen krimp en zorgden ervoor dat elke aanval onschadelijk gemaakt werd.

In de 42e minuut kreeg Nikol eindelijk loon naar werken. Een steekpass van Mirjam wist ze nu te verzilveren en de ploeg op een terechte voorsprong te zetten. Diezelfde Mirjam stond 3 minuten later ook aan de basis van de 2-0 . Haar vrije trap van de zijkant werd strak ingespeeld en in de kluwte was het Ellen die de 2-0 maakte.

Na de rust had Roda de wind tegen en voerde Sporting de druk op. Toch wist de ploeg zich goed onder de druk uit te voetballen. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en het eindsignaal kwam steeds dichterbij. In de 87e minuut scoorde Sporting de 2-1 uit een vrije trap die prachtig in de verre hoek verdween. Het werd nog even billenknijpen, maar de ploeg wist stand te houden.

De tevredenheid was dan ook groot toen er tenslotte afgefloten werd. Volgende week weer een pittige wedstrijd uit tegen Aurora.

Emma (pupil van de week) bedankt voor je komst vandaag. Met jouw doelpunt erbij hebben we de 3-1 gespeeld die jij had voorspelt!