SO Soest Vr2 - Roda'46 Vr1

Afgelopen zondag speelden de Roda’46vrouwen hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na drie bekerwedstrijden, waarvan één overwinning, was het nu tijd voor de eerste ‘echte’ wedstrijd. De tegenstander was een bekende, SO Soest. Vorig jaar hebben we tegen het eerste damesteam van Soest gespeeld en hier twee keer van verloren.

Toen we aankwamen in Soest zagen we dat er een aantal speelsters uit het eerste team van vorig jaar bijzaten en ook een aantal jonge speelsters uit de jeugd. In ons team zaten ook een aantal wijzigingen in vergelijking met vorig seizoen. Dit seizoen hebben wij weer een 2de damesteam weten toe te voegen aan Roda’46! Een aantal meiden zijn weer teruggekeerd naar Roda, nadat zij één seizoen bij Cobu Boys hadden gespeeld. Fleur, Mai en Lisanne uit dames 2 speelden vandaag met ons mee.

We begonnen de wedstrijd in een 4-4-2 systeem, om wat meer overwicht te hebben op het middenveld. Dit pakte goed uit want we begonnen sterk aan de wedstrijd. Na 25 minuten kwamen we op een voorsprong door een goal van onze aanvoerder Annelies. Een vrije trap van Mirjam belande net over de verdediging en Annelies schoot de bal mooi bovenin het doel. Daarna hadden we het lastig om deze voorsprong vast te houden. Soest was veel aan de bal en probeerde de gelijkmaker te maken. Melina kreeg nog een kans op 0-2 maar helaas werd haar schot geblokkeerd door de keepster van Soest. De verdediging bestaande uit Mai, Chelsea, Mirjam en Carmen zorgde ervoor dat onze keepster Sandra het niet zo moeilijk kreeg. Toch moest zij nog een aantal keer ingrijpen, zodat wij met een voorsprong de rust ingingen. In de rust werd Carmen gewisseld voor Daan. Dirk gaf ons nog wat tips, waarna we weer het veld op moesten. We begonnen de tweede helft moeizaam, Soest zette goed druk waardoor ons middenveld bestaande uit Nikol, Annelies, Lisanne en Melanie (eerste helft Ellen) het erg lastig had. Helaas viel in de 60ste minuut de 1-1, de aanvalster van Soest schoot de bal mooi in de kruising. We lieten ons niet kennen en gingen vol strijd voor de overwinning. We kregen wat kansen via Caressa en Fleur maar deze gingen er niet in. Marjoke werd in het veld gebracht maar ook zij kwam helaas niet tot scoren. Soest kreeg ook nog een aantal kansen maar ook deze gingen er niet in. Een corner in de 75e minuut gaf lucht. Caressa gaf de bal goed voor en Melanie kopte deze achter de keepster van Soest, 1-2! Na deze goal moesten we de wedstrijd goed en geconcentreerd uitvoetballen. Het was een spannend laatste kwartier maar toen de scheidsrechter de wedstrijd afloop, kon de overwinning gevierd worden. De eerste drie punten zijn binnen!

Volgende week spelen we thuis om 14.00 uur tegen de Meern. We hopen op veel support bij deze wedstrijd zodat we de punten in Leusden kunnen houden.