2024 Voorbeschouwing Roda’46 – HSV de Zuidvogels


Voorbeschouwing Roda’46 1 – HSV de Zuidvogels 1

Zaterdag 13 april as speelt Roda’46 1 thuis tegen HSV de Zuidvogels uit Huizen. HSV de Zuidvogels zijn opgericht op 15 april 1928. Omdat er vroeger in de Noorderbuurt al een voetbalvereniging bestond, genaamd Huizen (huidige SV Huizen), richtten de jongelui in de Zuiderbuurt van Huizen de club Zuidvogels op. Zuidvogels heeft op dit moment 73 teams en is daarmee de grootste voetbalclub van Huizen.

De ploeg van hoofdtrainer Mark Bakker behaalde uit de tot nog toe gespeelde 18 wedstrijden 37 punten en staat hiermee op de 1ste plaats van de ranglijst. De laatst gespeelde competitiewedstrijd werd in Huizen met 3-0 gewonnen van Montfoort SV’19. De gastheren verloren de laatste competitiewedstrijd uit schlemielig met 3-1 in Amsterdam bij DVVA. Het doelpunt voor Roda’46 werd gemaakt door Junior. Door deze nederlaag heeft Roda’46 nu 21 punten uit 19 gespeelde wedstrijden en staat hiermee op de 9de plaats van de ranglijst.

Roda’46 en Zuidvogels zijn twee verenigingen die elkaar al jaren tegenkomen op het niveau van de eerste klasse en het zijn over het algemeen spannende potten met goed voetballende elftallen. Na de heenwedstrijd in Huizen, vertrok Roda’46 met de 1 punt in de tas weer richting Leusden door een 1-1 gelijkspel. De mannen van trainer Mark Wietsma zullen deze keer ook voor minimaal eenzelfde scenario tekenen Om bij de onderste vijf weg te blijven is een overwinning namelijk noodzakelijk voor Roda’46. De gasten van Zuidvogels zullen niet zomaar meewerken, aangezien zij de punten ook goedkunnen gebruiken in de strijd om de titel en daarmee gepaard gaande promotie naar de 4de Divisie. 

Supporters van Roda’46 kom de spelers in deze thuiswedstrijd aanmoedigen, de spelers en technische staf zullen uw ondersteuning zeker waarderen. 

De wedstrijd staat onder de leiding van scheidsrechter M. Roeleveld en het aanvangstijdstip is 15:00 uur. 

Wedstrijdbalsponsor:

De balsponsor van deze wedstrijd is Interhiva B.V., Hanzeweg 17, 3771 NG Barneveld. Bij Interhiva weten ze alles over wellness. Dat is niet zo vreemd, al sinds de oprichting in 1975 hebben ze een schat ervaringen opgedaan met zwembaden, sauna’s, spa’s en alles wat daarmee te maken heeft. Als Europees importeur van toonaangevende merken hebben ze tienduizenden klanten kunnen helpen bij het realiseren van hun wellness wensen. In de showroom in Barneveld kunt u zich laten inspireren en informeren. Een bezoek aan de showroom is dan ook de moeite waard voor een slimme voorbereiding. Voor meer informatie: www.interhiva.nl