Petar Djenic - Hoofdtrainer O23-1 seizoen 2024-2025


Petar Djenic is met ingang van het seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer van Roda'46 023-1. Hij volgt Jelmer Storm op die dan twee seizoenen lang de selectie onder zijn hoede heeft gehad.

Petar Denic is 46 jaar oud, getrouwd en geboren in Servië. Zijn voetbalcarrière begon nadat hij een voetbaltoernooi won met zijn vrienden toen hij 10 jaar oud was. Een paar dagen daarna vroeg FC Radnicki me om bij hun jeugdselectie te komen spelen, dit was nog maar het prille begin. Petar speelde als verdediger voor verschillende voetbalclubs, de bekendste waren Bayern München en Rode Ster Belgrado. Met de laatste werd ik landskampioen, na een paar jaar werd ik nationaal O20- en A-selectiespeler.

Na een langdurige voetbalcarrière en na het behalen van het amateurkampioenschap met FC Lienden op 37-jarige leeftijd stopte ik met voetballen en begon ik aan mijn KNVB-opleiding voor trainer/coach. Nu ben ik in het bezit van een UEFA A diploma en heb als jeugd- en seniorentrainer bij verschillende voetbalclubs gewerkt waaronder bij de junioren van AZ, Hollandia, De Volenwijckers en senioren bij FC Abcoude, VV Hees en Amsvorde.

Met Petar hebben wij en zeer geschikte trainer gevonden, die de nodige ervaring als speler en als trainer/coach met zich meebrengt en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de jonge selectie naar een nog hoger niveau kan brengen.

Namens het Technisch Team en het Bestuur wensen wij Petar heel veel succes het komende seizoen.