Duijnstee Hogeschool Voetbal bordsponsor Roda’46Fred Duijnstee (DHV) tekent het sponsorcontract. Bart Bosman
(Sponsorcommissie) kijkt toe

 

Duijnstee Hogeschool Voetbal nieuwe bordsponsor bij Roda’46

FRED DUIJNSTEE: "VOETBAL IS SPELEN MET RITME!"


Fred Duijnstee, eigenaar en oprichter van Duijnstee Hogeschool Voetbal, is een bevlogen voetbalman. Vanwege zijn jarenlange ervaring als musicus en geïnspireerd door Wiel Coerver, heeft hij zijn trainingsmethode uitgebracht onder het motto: “Voetbal is spelen met ritme!”

Hoe is Fred Duijnstee begonnen? “Ik startte als jeugdtrainer bij Hoogland en trainde daar mijn zoontje. Dat vond ik zo leuk, dat ik mij meer wilde verdiepen in jeugdtraining. Ik schafte DVD’s van Wiel Coerver aan en selecteerde daar in eerste instantie 10 bewegingen uit”, aldus Fred Duijnstee. “Verder heb ik een opleiding gevolgd bij de Voetbalacademie in Delft en in 2008 bij de academie van René Meulensteen, voormalig assistent trainer bij Manchester United. Daarna ben ik 2 jaar werkzaam geweest als regio-coach bij de RMA en heb ik vanaf 2010 intensief gespard met Ricardo Moniz . Dit alles is uitgemond in een 4-jarenplan van 1e jaars F-jes tot en met 2e jaars E-tjes”, gaat Fred verder.

“Techniek in voetbal is weten wat je doet”, merkt Fred Duijnstee op. Met Duijnstee Hogeschool Voetbal leer je voetbal met gevoel, met ritme. Dat kan ook niet anders als je Fred hoort praten. Trots hoe hij het voetbal ziet en hoe zijn methodiek heeft uitgewerkt; het zijn de details die het verschil maken.

Fred Duijnstee is heel tevreden over de samenwerking met Roda’46. “Ik krijg alle medewerking”, zegt Fred Duijnstee. In 2012 is hij via René de Leeuw bij onze vereniging gekomen. Hij heeft toen een trainers-cursus voor de jeugdtrainers gegeven  met o.a. Onno Schneiders (onze huidige verenigingsvoorzitter), Huib van Maanen en Sander Arts als deelnemers. Tijdens het seizoen 2013-2014 is Fred techniektrainer bij Roda-zondag 1 geweest en werkte daar samen met Harry Oussoren. Vanaf 2013 wordt techniektraining aan een groeiend aantal jeugdteams van Roda gegeven. Hierbij wordt het 4-jarenplan geïmplementeerd, waarbij Huib van Maanen en Bert Staubach ondersteuning verlenen. “Door die fijne samenwerking ben ik een partnership met Roda’46 aangegaan middels een sponsorcontract voor 3 jaar”, besluit Fred zijn betoog.

Binnenkort hangt er een reclamebord van Duijnstee Hogeschool Voetbal langs ons hoofdveld.

Wil je meer zien of weten van de trainingen van Fred Duijnstee, ga vanaf 15 januari van 17.00 - 19.00 uur maar eens kijken bij een training. Of raadpleeg de website van DHV maar eens: www.duijnsteehogeschoolvoetbal.nl Dit alles is zeker de moeite waard om te bekijken.

Tekst: Cees Leijenaar