FIX-IT Schoonmaakbedrijf: Afspraak is afspraak


Jobert Megens (links) van FIT-IT met Bart Bosman (Sponsorcommissie)Het Achterveldse schoonmaakbedrijf FIX-IT is sponsor van Roda’46 geworden. Even weggeweest, maar weer met open armen ontvangen door onze sponsorcommissie. FIX-IT is weer terug bij Roda’46. Daarom een gesprek aangeknoopt met eigenaar Jobert Megens. Een kennismaking met dit schoonmaakbedrijf.
  
FIX-IT is zo’n 26 jaar geleden opgericht door vader Megens. Eerst in Leusden en later naar Achterveld verhuisd. Daar bevindt FIX-IT zich nog steeds. Jobert is 20 jaar geleden bij zijn vader in het bedrijf gestapt en heeft inmiddels de zaak van zijn vader overgenomen. Samen met zijn zus Marcelle runt hij FIX-IT. Jobert doet voornamelijk het fieldwork, terwijl Marcelle het kantoor voor haar rekening neemt.
  
FIX-IT is een uitstekend schoonmaakbedrijf dat vele mogelijkheden op hun vakgebied vertegenwoordigt. “Wij maken schoon”, zegt Jobert, dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden bij kantoren, scholen, theater, recreatiewoningen etc. maar ook “eenmalige schoonmaak", bijvoorbeeld bij oplevering van panden. Bij de Flint in Amersfoort zijn wij 7 dagen per week aan het werk. Wij zijn flexibel en kunnen onze klanten snel helpen, desnoods spring ik zelf in”, lacht Jobert bij zijn enthousiaste betoog. Verder kan FIX-IT vloeronderhoud verzorgen, maar ook glazenwassers het werk laten doen, alsmede gevelreiniging. In dit laatste geval moet men denken aan het reinigen van graffiti vervuiling. Maar ook kunnen door weersinvloeden ontstane vuile muren vakkundig gereinigd en daarna geïmpregneerd worden.
  
In de loop van de jaren heeft FIX-IT een grote klantenkring opgebouwd. Daartoe behoren o.a. de Flint Amersfoort, Aako Leusden, Bouwbedrijf Bloemendal Leusden en Woningstichting Leusden. Dat FIX-IT flexibel is, blijkt wel uit het feit, dat het bedrijf deze zomer namens RO Groep te Maastricht, 74 opgeleverde woningen in Maastricht in een hele korte tijd, schoon heeft afgeleverd.
  
Jobert vertelt dat FIX-IT, kwaliteit wil leveren, afspraken nakomen. Dit staat hoog in het vaandel van het Achterveldse bedrijf. Jobert Megens houdt graag contact met zijn klanten, horen of alles naar wens gaat. Ook het contact met de 58 medewerkers van FIX-IT onderhoud hij. “Wij hebben een leuke groep mensen”, aldus Jobert. "Zijn er problemen, snel praten en een oplossing zoeken. Het verloop onder onze mensen is niet groot”, zegt een trotse Jobert Megens.

“Waar moet een schoonmaker zoal aan voldoen?”, vroegen wij aan Jobert. “Het belangrijkste is op tijd komen, dat is een eerste eis bij ons en enthousiast zijn. De rest leer je vanzelf”, zegt Jobert. FIX-IT is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Op de site van FIX-IT is een sollicitatieformulier te vinden. “Als dat ingevuld wordt, dan weten wij meteen alles en kunnen wij snel reageren”, aldus Jobert.

FIX-IT sponsort Roda’46 o.a. met een 6 meter lang reclamebord. Het bord is reeds langs ons hoofdveld geplaatst.

Jobert heeft vroeger zelf ook gevoetbald. “Ja”, zegt hij lachend, “wel 2 weken en toen  had ik het al gezien”. Gelukkig doen zijn 2 zoons het veel beter. Zoon Mink speelt bij Roda in O.16.2 en Senne is speler van Roda’s O.14.3.

FIX-IT Schoonmaakbedrijf,
tel. 0342-450653
www.fix-it.nl

door Cees Leijenaar