Peters Fietsen nieuw in de Biezenkamp


Links: Harrij Jan Peters (Peters fietsen) en
rechts: Bart Bosman (Sponosorcommissie Roda'46)

 

HARRIJ-JAN PETERS: "HET BEGON ALS EEN HOBBY!"

Het begon voor Harrij-Jan Peters als een vakantiebaantje bij de toenmalige fietsenwinkel van Blom aan de Zwarteweg te Leusden. “Ik vind het leuk om fietsen te repareren”, zegt de boomlange Harrij-Jan.

Omdat Harrij-Jan geen zin had om ‘s avonds voor de tv te zitten, besloot hij om een fietsenzaak aan huis te beginnen. Overdag werken bij zijn baas en in de avonduren naar de werkplaats in de tuin. Eerst op de Vlietsingel later op de Zwarteweg 7. Vroeger woonden er zijn schoonouders, maar nu is Harrij-Jan met vrouw, dochter en zoon sinds ruim een jaar daar neergestreken.

Op de Zwarteweg heeft Harrij-Jan een werkplaats ingericht waar hij van maandag t/m donderdag van 18.00 - 21.00 uur open is. “Mensen vinden het prettig om ‘s avonds hun fiets na te laten kijken, of te laten repareren, omdat daar overdag geen tijd voor is”, aldus Harry-Jan Peters. Om mensen beter van dienst te kunnen zijn, heeft Peters Fietsen op zaterdag 7 januari 2017 op de Biezenkamp een winkel geopend.

In de nieuwe winkel kunnen mensen overdag reparaties laten verrichten. Maar heeft Peters ook de beschikking over nieuwe fietsen en kan er advies worden ingewonnen. De winkel wordt gerund door Sander Jacobse.

Harrij-Jan vervolgt zijn verhaal als volgt: “Sander is met zijn 33 jaar een enthousiaste jonge monteur/verkoper, die bovendien gespecialiseerd is in elektrische fietsen.” Ook kan men in de winkel terecht voor allerlei fietsonderdelen en benodigdheden voor rijwielen.

Harrij-Jan Peters (49 jaar) is een echte Roda jongen. Hij heeft vanaf zijn 8e tot zijn 40e jaar gevoetbald. Na zijn jeugdperiode heeft Harrij-Jan lange tijd als spits in een vriendenteam gespeeld, dat onder de bezielende leiding van Gert van Gerestein menig kampioenschap binnen sleepte.

Ondanks zijn lange voetballoopbaan heeft Harrij-Jan nooit het eerste elftal gehaald. Wellicht dat zoon Nando hem daarin ooit zal verbeteren. Nando speelt op dit moment in de O-13.3 van Roda'46.

Harrij-Jan Peters, een sympathieke Roda-man, gun je het succes van zijn ondernemingen. Binnenkort verschijnt er op het hoofdveld een reclamebord van zijn bedrijf.

Openingstijden van Peters Fietsen:
 
De winkel is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-18.00 uur.
Op vrijdag koopavond is de winkel geopend tot 20.00 uur.
De winkel is op zaterdag open van 09.00 tot 17.00 uur.
Op zondag en maandag is de winkel gesloten.

De winkel bevindt zich op Biezenkamp 37.
Manager Sander Jacobse is tijdens de openingstijden telefonisch te bereiken op telefoonnr. 033-2857794
Zie ook www.petersfietsen.nl
 

Openingstijden extra werkplaats aan de Zwarteweg 7:
 

Maandag t/m donderdag van 18.00-21.00 uur.
Harrij-Jan Peters is aldaar te bereiken op nr. 06-43286991

Ook online zijn er vele mogelijkheden om bij Peters Fietsen te bestellen. Bezoek daartoe de webshop op www.fietsforfun.nl

Tekst: Cees Leijenaar