MP Tekst: heel flexibel


Balsponsor: MP Tekst

Net zoals de vorige jaren is er voor iedere wedstrijd van de Zondag 1 een bedrijf die het sponsoren van de wedstrijdbal op zich neemt. Mocht er ruimte voor zijn, vind er een interview plaats met de balsponsor. Voor de wedstrijd van 12 maart is de balsponsor MP Tekst van Martijn Plantinga. Dit interview had na deze wedstrijd online moeten komen, maar dit is per abuis niet gebeurd. Bij deze alsnog.

* Wie is de eigenaar van het bedrijf?
Eigenaar is Martijn Plantinga.

* Wat is de historie van het bedrijf?
Na een aantal jaar bij enkele reclamebureaus, ben ik in 2006 begonnen als ZZP-er. In eerste instantie puur met tekstschrijven (websites, magazines, flyers, persberichten etc.), maar inmiddels verzorg ik ook complete producties inclusief vormgeving en opmaak. Dan kun je denken aan kant en klare advertenties, stoepbordposters, brochures of websites inclusief ontwerp.

* Wat maakt het bedrijf uniek?
Doordat ik vanuit huis werk, ben ik heel flexibel. Het komt wel voor dat ik ’s avonds nog een tekstje moet maken, bijvoorbeeld voor een persbericht, dat de volgende ochtend aangeleverd moet worden. Of dat een bedrijf in de regio belt en dat ik binnen een uur bij ze aan de koffie zit. Verder kunnen zowel grote als kleine bedrijven me inschakelen, ook kleine zelfstandigen. Mensen denken weleens dat een tekstschrijver duur is, maar vaak kan ik voor een gering bedrag een tekst net even af maken. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld zonde als bedrijven veel geld uitgeven voor een website en de tekst door ‘een medewerker die wel lekker kan schrijven’ laat verzorgen. Ik zeg dan: “Laat mij de teksten even checken. Als het een goede tekst is, prima, maar een paar wijzigingen kunnen vaak net het verschil maken.”

MP3 tekst.jpg

* Waarom sponsoren jullie een wedstrijdbal?
Vorige week was mijn jongste zoon Boaz (JO8-1) pupil van de week. Hij had een fantastische dag. Toen heb ik elftalleider John Dee gevraagd wat hij liever had: een rondje bier van Boaz voor de leuke dag of een wedstrijdbal voor Roda-Zeist. Toen ging John even rekenen en koos hij voor een wedstrijdbal. Achteraf komt dat wel goed uit, want Boaz speelt zondag ook een voorwedstrijdje tegen een jeugdteam van Zeist.

* Doet het bedrijf verder nog iets voor Roda '46?
Als tekstschrijver word ik tijdens het seizoen ingeschakeld door commissies. Mijn vrouw zit in de commissie van het Internationaal Jeugdtoernooi, dus ik schrijf wel eens persberichten etc. Verder ondersteun ik de sponsorcommissie met uitingen zoals sponsoruitnodigingen, posters, de sponsorgids etc. Tot slot doe ik al meer dan tien jaar met enkele vrienden de jaarlijkse Zondag Quiz. Het wordt tijd dat jij deze een keer gaat winnen Marc.

* Wat heb jij als persoon zelf met voetbal?
Vroeger zowel in de jeugd als bij de senioren gespeeld, maar nooit op heel hoog niveau. De laatste jaren heb ik mijn handen vol aan het rijden en kijken bij mijn drie zoons. Ik ben dus vooral supporter.

* Hoe vind je dat het gaat met Roda '46 zondag 1?
Ik heb even gedacht dat de ‘commotie’ rond de Zondag 1 misschien zou leiden tot een ultieme reeks met onder andere winst van de tweede periode. Maar nu moeten ze zich gewoon handhaven. De winst van vorige week was een mooie opsteker. Als ze nu winnen van Zeist doen ze goede zaken en nemen ze afstand van de onderste plaatsen. Belangrijk potje dus!

* Wat is je prognose voor Roda '46 1 - Zeist SV 1?
Vorige week bracht Boaz geluk als pupil van de week. Nu mag hij met zijn team een voorwedstrijd spelen tegen een jeugdteam van Zeist. Ik ben ervan overtuigd dat hij weer geluk gaat brengen, dus ik zeg 3-1 voor Roda.

U kunt MP tekst vinden op:
MP Tekst
Ruige Velddreef 37
3831 PG Leusden
info@mptekst.nl

Marc Mispelblom

mpnew news.jpg