KOPLOPER SPORTING’70 NET IETS TE STERK VOOR RODA’46 (zo)

Tja Frank de laatste wedstrijden voor Roda’46 als trainer komen steeds dichterbij!

Het was zondag bloedheet op het kunstveld van Sporting’70. De temperatuur op het veld liep tegen de 30 graden. Dat was een klein jaar geleden ook zo toen Roda in de nacompetitie tegen Sporting’70 moest aantreden. Roda won die wedstrijd toen met 4-1, maar zondag zat dat er helaas niet in.

Roda’46 hield de eerste helft goed stand

De eerste helft van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De nerveuze Utrechters waren iets meer in de aanval, maar kwamen niet tot scoren. Dat kwam mede door heel sterk keeperswerk van Rodadoelman Stefan Houtveen. Met een paar formidabele reddingen hield Stefan, die volgend seizoen naar Woudenberg vertrekt, zijn doel schoon.

Roda’46 kreeg ook wel een paar mogelijkheden. Neal Kooij had in de 18e minuut een kans, maar de goalie kon de bal nog net voor de voeten van Neal wegplukken.

De 2e helft was voor Sporting’70

Na de rust namen de Utrechters direct het initiatief en al in de 48e minuut lag de bal achter Stefan Houtveen in het netje. Roda probeerde wat terug te doen en zetten het verdedigend spelend Sporting’70 flink onder druk. Daarbij had Roda pech doordat het twee maal de lat raakte. “Dit was het geluk van een koploper”, zullen wij maar zeggen.

Nadat Sporting in de 86e minuut de 3-0 binnen schoot was de wedstrijd definitief beslist. Iedereen verlangde naar het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Bert Wienholds. De scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en trok niet al te veel blessuretijd bij.

Roda’46 gaat op naar de laatste thuiswedstrijd op 2e Pinksterdag tegen AFC Quick. Deze wedstrijd wordt om 12.00 uur vooraf gegaan van een wedstrijd tussen de legends van Roda’46 en AFC Quick. Nadere informatie op de site van Roda’46 en Leusderkrant volgen.

Bijzonderheden over de wedstrijd

Roda’46 speelde met de volgende spelers: Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Daan van Laarschot, Marten Tolboom (71 Daan Bakker, speler uit Roda’46 O18-1), Danny van Barneveld, Rick Matijssen (46 Morten Endert), Neal Kooij (71 Mark van Burgsteden), Davor Lambregts, Marijn van Daatselaar, Mozes Hoppenbrouwer, en Marc Groen (90 Micha Claassen)

Scheidsrechter: Bert Wienholds

Roda-grensrechter: Marco Reichardt

Felicitaties voor Roda’46 3

De felicitaties gaan uit naar het derde elftal van Roda’46 zo. dat kampioen is. De ploeg is nog steeds ongeslagen, het heeft 15 keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Een prachtige prestatie.

Zondag vierden de mannen van Roda’46 3 dit met een gezellige barbecue. Na terugkomst van de spelers, begeleiders en supporters  van Roda 1 boden de spelers van Roda 3 deze hongerige mensen nog vele lekkere hapjes aan. Het smaakte, ondanks de nederlaag, voortreffelijk.

2E PINKSTERDAG VANAF 12.00 UUR EEN MIDDAGJE RODA’46 – AFC QUICK.

DE ALLERLAASTE THUISWEDSTRIJD VAN RODA’46 ZO. 1. DAAR MOET JE BIJ ZIJN!