NU ECHT AFGELOPEN MET SELECTIEVOETBAL OP ZONDAG BIJ RODA’46


Foto Rodney Kersten

Spelers nlnr: Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar, Ethan van Zwol, Davor Lambregts en de ballenjongens van Roda’46 O11-3.

 HET IS NU ECHT AFGELOPEN MET SELECTIEVOETBAL OP ZONDAG BIJ RODA’46

 Vorige week op 2e Pinksterdag speelde het eerste elftal van Roda’46 zondag onder zeer grote belangstelling de laatste thuiswedstrijd tegen AFC Quick 1890. Na afloop van de wedstrijd ontbrandde een geweldig afscheidsfeest waar veel mensen van genoten hebben.

 De allerlaatste wedstrijd

Zondag speelde Roda’46 zondag 1 echt de allerlaatste wedstrijd. Het was duidelijk dat de lucht bij Roda eruit was. Tegenstander, het sterke TABA uit Amsterdam, liep al snel naar een 3-0 voorsprong. In de eerste helft kregen de gasten bij een 3-0 voorsprong  een strafschop te nemen. Roda doelman Stefan Houtveen keerde het schot met een katachtige reactie en werd daarmee “the man of the match”.

 Na de pauze kwamen de Leusdenaren veel beter uit de verf. Nadat TABA eerst nog op een 4-0 voorsprong kwam, draaide Roda de wedstrijd om. Door een prachtig doelpunt van Marijn van Daatselaar werd het 4-1. Kort daarna scoorde Morten Endert de 4-2. In de slotminuut maakte de linkerspits van TABA met een prachtig doelpunt de 5-2 en bepaalde daarmee de eindstand.

 Het doelpunt van Morten Endert betekende tevens het laatste gescoorde doelpunt voor Roda’46 zondag!

 Bijzonderheden

Roda’46 speelde deze laatste wedstrijd met de volgende spelers:

Stefan Houtveen, Ethan van Zwol, Marten Tolboom, Daan van Laarschot, Danny van Barneveld, Morten Endert, Rick Matijssen, Marijn van Daatselaar, Davor Lambregts, Mozes Hoppenbrouwer, Mark van Burgsteden (Rick van Empelen),Jan Hendriks en Niels Snijders.

 Doelpunten: Marijn van Daatselaar en Morten Endert (laatste doelpunt voor Roda’46 zondag 1)

 Marten Tolboom heeft als enige selectie speler alle 27 wedstrijden (incl. bekerwedstrijden) meegespeeld, Daan van Laarschot, die dit seizoen vanuit de jeugd van Roda’46 doorbrak, speelde 26 wedstrijden.

Trainer Frank Corba was bij 26 wedstrijden aanwezig, maar Gert van Geerenstein bij alle 27 wedstrijden.

 Topscoorder van Roda’46 zondag 1 is dit seizoen geworden: Marc Groen met 19 doelpunten.

In de wedstrijd tegen FC Aalsmeer scoorde Marc maar liefst vijf maal.

 Roda’46 gebruikte 3 keepers: Jan Hendriks, Stefan Houtveen en Micha Claassen

 De pech en blessures

Helaas heeft Roda’46 ook met veel zware blessures te kampen gehad. Vanaf het begin van het seizoen was al duidelijk dat Rick Schoonderbeek niet zou gaan keepen. Maar ook de andere doelman Stefan Houtveen was vanwege een vingerbreuk enkele maanden uit de running.

Helaas moest Roda topscoorder Léon van der Pas lang missen. Léon kwam de laatste maanden niet meer aan spelen toe.

 In de bekerwedstrijd van Roda’46 tegen VVZA schoot de schouder van Nick Grootfaam voor de 2e keer uit de kom. Dit betekende voor Nick einde voetbalcarrière. Helaas overkwam Daan Snellink hetzelfde, ook zijn schouder vloog uit de kom. Daan kon het seizoen tot zijn grote spijt niet afmaken.

 Afscheid

Het selectie voetbal bij Roda’46 op zondag is nu definitief gestopt. Na 78 jaar geen eerste elftal meer op de zondag bij Roda’46. Dat is jammer, maar voetballers willen het liefst alleen nog maar op zaterdag spelen. Jammer voor de mensen die van een potje voetbal houden om op zondag naar te kijken. Maar zoals een supporter schreef: “Het is wat het is”.

 Toch kunnen wij terug kijken op twee boeiende seizoenen onder trainer Frank Corba. Samen met zijn maatje Gert van Geerenstein heeft Roda’46 enerverende- en prachtige wedstrijden gespeeld. De onderlinge goede verstandhouding in de selectie spatte er vaak van af. Het was regelmatig genieten van de wedstrijden van Roda’46 zondag.

 Frank Corba gaat na twee jaar Roda’46 verlaten. Wij hebben Frank als een enthousiaste-, maar ook kundige trainer leren kennen. Zeker weten dat de spelers heel blij waren met Frank Corba als trainer. Wij hadden Frank nog langer als trainer bij Roda zondag willen houden, maar dat zat er helaas niet meer in.

Volgend seizoen wordt Frank Corba trainer van Hooglanderveen. Wij wensen Frank heeft veel succes en plezier bij deze mooie vereniging.

 Gert van Geerenstein was jarenlang de assistent van diverse trainers. Met zijn fanatisme, inzet en kennis van de vereniging Roda’46 heeft Gert immer een positieve- en kundige inbreng gehad rond de selecties van Roda’46 zondag.

Gert van Geerenstein stopt met zijn werkzaamheden bij Roda’46, dit is een groot verlies voor de vereniging.

 Ook nemen de drie teamleiders van Roda’46 zondag afscheid: John Dee, Thomas Schonewille en Eric van der Velden verlaten de vereniging. De inzet van deze drie mensen is ook een enorm compliment waard. Ga er maar aan staan, alle zaken rond het eerste elftal tot in de puntjes te regelen. Voor Roda’46 ook een groot verlies dat deze drie Roda mannen hun werkzaamheden voor de vereniging beëindigen.

 Eén man die wij niet moeten vergeten is zondag-voorzitter Jaap Zweinenberg. Jaap heeft er alles aangedaan om de zondag bij elkaar te houden. Helaas lukte dit niet met het eerste elftal, maar op zondag gaan volgend seizoen nog vijf teams recreatief door. Dat is mede mogelijk gemaakt door de enorme inzet van Jaap. Een diepe buiging voor je Jaap!

 Wij nemen ook afscheid van de huidige spelersgroep. Jongens bedankt voor jullie inzet. Het was een waar genoegen om de wedstrijden van jullie te volgen. Vele selecties zijn jullie voorgegaan met kampioenschappen, promoties en degradaties, maar jullie enthousiasme-, inzet en speelvreugde was geweldig, daar hebben velen van genoten. Dat gaan wij missen!

 Natuurlijk moeten er eigenlijk veel meer mensen genoemd worden, maar dat lukt gewoon niet. Daarom excuus mensen, als je inbreng voor Roda’46 zondag niet vermeld is. Vergeet echter niet, dat ieders inzet voor de verenging altijd gewaardeerd en op prijs gesteld is.

 Dit is nu ook mijn laatste verhaal voor Roda’46 zondag 1. Ik heb dit altijd met heel plezier gedaan. Iedereen bedankt voor het lezen van mijn verhalen. Ook heel veel dank voor de vele positieve reacties en fijne waarderingen.

 Tekst: Cees Leijenaar

 Nagekomen bericht:

Zondag 2 juni speelt Roda’46 zondag 2 thuis, als winnaar van de 1e periode, een promotiewedstrijd tegen de winnaar van JVC 2 tegen sv Alliance 2. Een wedstrijd die donderdag a.s. wordt gespeeld.

JVC komt uit Julianadorp en Alliance uit Haarlem.

Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd is nog niet bekend, volg hiervoor de Roda-site.