RODA’46 1 SPEELT NOG TWEEMAAL THUIS


Vorig seizoen vierden de spelers en staf van Roda’46 en FC Aalsmeer samen een feestje!

RODA’46 1 SPEELT NOG TWEEMAAL THUIS: ZONDAG KOMT FC AALSMEER OP BEZOEK

Roda’46 stopt aan het eind van het seizoen met prestatievoetbal op de zondag, dat is al enkele weken bekend. Ook dat het erg jammer is, hoor je vanuit diverse geledingen binnen de vereniging, maar er is ook begrip voor deze maatregel. Tegenstander Aalsmeer zit precies in hetzelfde schuitje als Roda’46, ook daar stopt het prestatievoetbal op de zondag aan het eind van het seizoen.

Steun de Rodaspelers die tot de laatste wedstrijd willen strijden voor een goed resultaat

Toen bekend werd dat er vanaf volgend seizoen geen eerste elftal op zondag meer is bij Roda’46, hebben de spelers gezegd er alles aan te doen om het lopende seizoen goed af te sluiten. Afgelopen zondag hebben de spelers van Roda 1 in de uitwedstrijd tegen DIOS dit zeker laten zien. Met uitstekend voetbal werd de tegenstander uit Nieuw Vennep op eigen terrein weggespeeld. Het was genieten voor de Roda aanhangers en neutrale toeschouwers.

Hopelijk gaat dit ook tegen FC Aalsmeer lukken. Maar je weet het nooit. Alhoewel Aalsmeer op de laatste plaats staat, beschikken ze toch over een goed elftal. Helaas weten wij niet wie er nu allemaal nog in staan. Wij zien wel of de hele lange doelman Sem van de Ridder van de partij is, of Jeremy Maas, Sten Piet en Dave Leenders in Leusden hun opwachting zullen maken. Wij nemen aan dat trainer Bas Groenveld er zondag bij zal zijn.

De spelers van Roda’46

Of het elftal van trainer Frank Corba nu veel blessures heeft of niet, dat maakt de groep niets uit. De spelers knokken wekelijks voor een goed resultaat. Als het niet met goed voetbal lukt, dan maar met inzet en enthousiasme. Zondag tegen DIOS speelden de volgende spelers van Roda’46: Micha Claassen, Ethan van Zwol, Marten Tolboom, Daan van Laarschot, Danny van Barneveld, Morten Endert, Rick Matijssen, Mozes Hoppenbrouwer, Davor Lambregts, Marijn van Daatselaar, Neal Kooij, Marc Groen, Stefan Houtveen en Rick van Empelen.

Wij gaan het zien welk team Frank Corba tegen FC Aalsmeer in het veld kan brengen. Helaas zal in ieder geval spits en aanvoerder Léon van der Pas daar vanwege een blessure niet bij zijn.

De wedstrijd bal is aangeboden door Restaurant George Dinning

Dit uitstekende restaurant bevindt zich bij de Korf, net naast Café Monet.

Als je op zoek bent naar een fijne plek in Leusden om uit eten te gaan, dan is een bezoek aan het restaurant George Dinning zeer aan te bevelen. In het gezellige- en sfeervolle restaurant neemt men je graag mee op een culinaire avonturenreis. Bij George Dinning worden kleinere gerechtjes geserveerd waardoor je een hele avond kunt proeven, delen en genieten. Kijk op de site georgedinning.nl en kom direct in de unieke sfeer van restaurant George Dinning.

Pupil van de week Kasper Schurink

Voor de wedstrijd Roda’46 – FC Aalsmeer is Kasper Schurink, speler van Roda’46 JO9-3, de pupil van de week. Kasper vertelt dat hij in een heel leuk team zit, dat wordt getraind door Jeroen Vivié en Tim Scharff. Het team van Kasper is net zo leuk als zijn team van vorig seizoen, dat was JO8-5.

Kasper zit op de school KLA4 in groep 5. Als je aan Kasper vraagt of hij naast voetballen ook nog andere hobby’s heeft, antwoordt hij: “Ik ga graag buitenspelen, vind Basketbal leuk, maar ook Fifa en YouTube kijken”. Pizza is het favoriete eten van Kasper.

Kasper, wie is je favoriete voetbalclub? “Dat is Ajax”, antwoordt Kasper resoluut, “en Barcelona”, vult Kasper aan. “Neymar is mijn favoriete voetballer”, besluit Kasper.

Kasper Schurink heeft ook nog een tip voor de trainer en spelers van Roda’46 1. “Druk zetten”, zegt Kasper. Zeker een hele nuttige tip voor de spelers en trainer van Roda 1.

Bijzonderheden over de wedstrijd Roda’46 – FC Aalsmeer

Deze wedstrijd begint om 14 uur. Kom op tijd en mis niets van het te verwachten spektakel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marc Kuijpers. Bij het betreden van het veld wordt de scheidsrechter geassisteerd door de pupil van de week Kasper Schurink.

Hopelijk komen vele toeschouwers zondag naar het Burgemeester Buining Park. Een écht belangrijk deel Roda’46 gaat verdwijnen en beleef dit samen met velen mee tot de laatste snik. De spelers, trainers en stafleden strijden tot het laatst. Maak dit mee en steun Roda’46 1 en geniet ervan nu het nog kan.

Het programma van zondag 14 april:

11.00 uur: Roda’46 2 – KFC 3, scheidsrechter Seyit Celebi

11.00 uur: Roda’46 5 – Sporting Almere 2, scheidsrechter Robert Krommenhoek

14.00 uur: Roda’46 1 – FC Aalsmeer 1, scheidsrechter Marc Kuijpers

De 3e helft

Na zo’n lekker zondag potje voetbal bij Roda’46 is er na afloop van de wedstrijd van Roda’46 1 weer de tradionele 3e helft. Dit evenement is nog steeds niet weg te denken bij Roda’46 zo. Stap na afloop het klupgebouw binnen om gezellig na te kaarten over de wedstrijden.

Uiteraard zijn onze gasten uit Aalsmeer ook van harte welkom. Bovendien houden de Aalsmeerders ook van gezelligheid, dat weten wij uit ervaring. Vorig seizoen bij de uit- en thuis wedstrijden werd de 3e helft samen met beide elftallen uitbundig gevierd.

Tekst: Cees Leijenaar