MAANDAG 2E PINKSTERDAG LAATSTE THUISWEDSTRIJD RODA’46 1 zo.

PROGRAMMA MET TALRIJKE INTERESSANTE WEDSTRIJDEN EN FEEST NA AFLOOP

Het wordt maandag 2e Pinksterdag een bijzondere dag voor Roda’46 zondag. Dan speelt het eerste elftal voor de laatste maal een thuis competitiewedstrijd. Zoals bekend stopt aan het eind van het seizoen Roda’46 definitief met het eerste elftal. Maar eerst nog een wedstrijd en wel de derby tegen AFC Quick 1890.

Roda’46 tegen AFC Quick op voorhand een bewogen wedstrijd

Om 14.00 uur start de wedstrijd Roda’46 – AFC Quick 1890. Dit wordt een wedstrijd die in de geschiedenisboeken van Roda’46 zal worden opgenomen. Roda’46 speelt zijn laatste thuiswedstrijd en AFC Quick stapt van het zondag voetbal over naar de zaterdag. Roda’46 is sinds de oprichting een zondagvereniging, terwijl AFC Quick meer dan 130 jaar op zondag met een eerste elftal heeft gevoetbald. Door de veranderende interesse van de huidige generatie voetballers is het zondag voetbal in onze regio bijna verdwenen. Daarom: kom zondag naar de wedstrijd Roda’46 – AFC Quick. Je maakt het later niet meer mee.

De wedstrijd

Tegenstander AFC Quick is inmiddels zeker van een plaats in de nacompetitie voor degradatie. Roda’46 is veilig, alhoewel PVC, dat 9e en op een nacompetitieplek staat, in theorie nog in punten gelijk met Roda kan komen. Het doelsaldo van onze mannen ten opzichte van PVC is vele malen beter. (+38 doelpunten)

Toch zal het ongetwijfeld geen slap potje voetbal worden. Het is en blijft altijd nog een derby waarin fel gestreden wordt om de overwinning en de eer. Het blijft meestal tot het laatst toe spannend. Denk nog maar eens aan de uitwedstrijd in Amersfoort. Roda’46 kwam na de rust op een 1-3 voorsprong, maar mocht blij zijn dat de eindstand 3-3 werd.

Zondag zullen de Rodaspelers er echt een wedstrijd van maken. Trainer Frank Corba en zijn assistent Gert van Geerenstein motiveren hun ploeg zoals gebruikelijk tot op het bot.

De wedstrijd Roda’46 – AFC Quick 1890 staat onder leiding van scheidsrechter Johnny Appel en begint om 14.00 uur.

De wedstrijdbal is aangeboden door onze trouwe balsponsor: Huygens & Groenevelt voor financieel advies.

De legends van Roda’46 tegen AFC Quick 1890 spelen een voorwedstrijd

Om deze laatste thuiswedstrijd nog een extra kleurtje te geven, spelen oud eerste elftal spelers van beide ploegen tegen elkaar. Wie er bij Quick aanwezig zijn wordt geheim gehouden, maar teamleider Erik Vreekamp zal zeker een aantal zeer gerenomeerde spelers opstellen.

Bij Roda’46 spelen o.a. mee: Marius van den Bremer, Mark van Ginneken, Arne van Geldermalsen, Berry Powel, Theo van Valkengoed, Jeremy Lindenberg en helemaal uit Peize (Noord Drenthe): doelman Hendrik Timmer.

De wedstrijd begint om 12.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Gerard Wittenberg met Jeroen Zaal als zijn assistent.

De wedstrijdbal voor deze ontmoeting is geschonken door Johan Oudshoorn Bloemen o.a. te vinden op de Leusderweg 172, in Amersfoort, alsmede op de markt op de Hamershof en op het Maximaplein in Leusden. Zoals Johan zegt: “Zeg het met bloemen!”

Na afloop van de wedstrijd krijgen de Legends een lunch aangeboden door Jumbo Wahle te vinden op de winkelcentra de Hamershof en de Biezenkamp.

Roda’46 O11-3 tegen AFC Quick 1890 O11-1

Roda’46 zondag laat voor iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal een pupil van de week de aftrap nemen. Mede daardoor spelen voorafgaand aan de wedstrijd van Oud-Roda’46 tegen Oud-Quick de Roda’46 O11-3 een wedstrijd tegen Quick O11-1 een wedstrijd. Deze wedstrijd begint om ca.11.15 uur en wordt gespeeld op veld 3.

De spelers van Roda’46 O11-3 fungeren als ballenjongens bij de wedstrijd van Roda’46 1 – AFC Quick 1.

De derde helft

Na de wedstrijden van Roda’46 zo. 1 startte altijd de 3e helft. Deze traditie wordt ook op 2e Pinksterdag na de wedstrijd van Roda’46 tegen AFC Quick in stand gehouden. Deze maal op een wat grotere manier dan normaal het geval is. Om 16 uur, na de wedstrijd van beide eerste elftallen begint de 3e helft en treedt enkele uren zanger Dennis Burger op.

Deze laatste 3e helft van Roda zondag 1 wordt een historische. Oude herinneringen worden opgehaald en afscheid wordt er genomen van het prestatie voetbal op zondag, maar gezellig wordt het desondanks zeker. Dat is gegarandeerd.

Én er mag gedanst worden op de sfeervolle zang van Dennis Burger.

Stap na afloop het Roda clubgebouw binnen en geniet van de sfeer.