Spelregelbewijs

spelregelbewijs_493x165.jpg

 

SPELREGELBEWIJS IS VERPLICHT

Alle junioren O17 moeten een spelregelbewijs halen. De KNVB heeft dat verplicht gesteld. Je mag het daaropvolgende seizoen alleen voetballen als je het spelregelbewijs hebt gehaald.

Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Vertrouwd met de spelregels
Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.

Meer weten?
Het spelregelbewijs kan worden behaald op de site www.voetbalmasterz.nl. Deze site bevat spelsituaties, het spelregelboek en oefenvragen. Om het bewijs te halen moet er een toets afgelegd worden. Hiervoor zijn door de KNVB Gebruikersnamen en Activatiecodes verstrekt.


Laatste wijziging: 18-7-2020