Interne scouting (talenten gezocht)

Interne scouting is een belangrijk onderdeel binnen de jeugdopleiding van RODA ‘46. Van de hoofdtrainers van elke leeftijdscategorie wordt verwacht dat ze actief reageren op tips over talentvolle spelers in hun leeftijdscategorie en ook zelf kijken bij andere teams in hun leeftijdscategorie.

Van de trainers/begeleiders van elk jeugdteam wordt verwacht dat ze bij het Technisch Team of Jeugdcommissie melding doen van een speler die die ambitie heeft om op een hoger niveau te spelen en die daarnaast ook de potentie heeft om op een hoger niveau te acteren. Trainers/begeleiders kunnen hierbij gebruik maken van het formulier INTERNE SCOUTING RODA  ‘46 (excel)  of  INTERNE SCOUTING RODA ’46 (pdf) Het formulier kan verzonden worden naar het emailadres  technischteam@roda46.nl

Door Technisch Coördinatoren van het Technisch Team en Jeugd Commissie zal aan de hand van deze melding beoordeeld worden of de speler inderdaad de potentie heeft om in een hoger team ingedeeld te worden. Veelal wordt de ontwikkeling van een speler gedurende het lopende seizoen gevolgd en wordt de speler pas in het daarop volgende jaar in een hoger team ingedeeld. Dit is een zorgvuldig proces waarbij de belangen van alle betrokkenen wordt afgewogen en waarbij altijd meerdere coördinatoren en begeleiders (maar zeker ook speler en ouders) betrokken zijn.

Een andere manier om de ontwikkelingen en voetbalkwaliteiten van de individuele jeugdspelers in beeld te brengen én te houden is het RODA '46 spelervolgsysteem. Met dit digitale spelervolgsysteem, dat met ingang van het seizoen 2022/'23 is geactiveerd, houdt RODA'46 een beknopt overzicht bij van alle individuele jeugdspelers. De trainer en/of teamleiders van elk team dienen dit jaarlijks in te vullen. De gegevens en de informatie verkregen via de meldingen, alsmede de informatie uit het spelervolgsysteem, gekoppeld aan de eigen waarnemingen van de trainers/begeleiders, worden gebruikt bij het samenstellen van de teams voor het nieuwe seizoen.

 

 


Laatste wijziging: 03-09-2022