1e paasdag: Roda'46 Zon1 - Zwaluwen Utrecht'11

"Rots in de branding" Rico den Ouden is op de weg terug

Voor zover na te gaan is, werd een competitiewedstrijd van Roda'46 nog nooit eerder op 1e Paasdag gespeeld. Een unicum!

Roda heeft wat goed te maken

Zondag jl verloor ons vlaggenschip in Nederhorst den Berg met 4-1 van een ontketend Nederhorst. De thuisclub liet duidelijk zien hoe je een tegenstander van het begin af aan bij de “strot” grijpt. Binnen 5 minuten stond Roda al met 2-0 achter. Tevens keurde de scheidsrechter in die periode, na een vlagsignaal van onze “grens” Daniël de Vrij, een doelpunt af.

Zwaluwen Utrecht 1911

De tegenstander van zondag is een omnisportvereniging uit Utrecht. Bij Zwaluwen kun je naast voetballen ook biljarten, hockeyen en tennissen.

Het is al een oude vereniging, want in 1911 werd de club opgericht.

Fysieke tegenstander

De uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht 1911 werd met 5-0 kansloos verloren. De ploeg maakte toen een uitstekende indruk. Wij hadden wel meer van het elftal verwacht dan de 5e plaats waar het nu staat.

Zwaluwen is een fysiek sterke tegenstander met enkele geroutineerde spelers. Bovendien beschikken de Utrechters over een goede voorhoede met een slimme- uitgekookte spits.

Wat doet Roda?

Roda zal op deze 1e Paasdag zeker revanche willen voor de nederlaag van zondag tegen Nederhorst. Het is belangrijk dat onze mannen van het begin af aan scherp aan de wedstrijd beginnen. In welke opstelling Roda gaat spelen, is nog niet bekend. Wellicht dat Mauro Miquel Paulo fit genoeg is om te spelen. Bovendien is “rots” Rico den Ouden, na veel blessureleed, weer op de weg terug. Dat zijn twee spelers die het Roda-elftal goed kan gebruiken.

AS 80 uit de competitie genomen

Zondag jl kwam AS 80 voor de tweede maal in deze competitie bij een wedstrijd niet opdagen. Daardoor heeft de KNVB het elftal uit de competitie gehaald. Geen beste reclame voor de Almeerders die met heel veel ambitie aan deze competitie waren begonnen.

Hierdoor zijn er wijzigingen in de stand ontstaan. Het belangrijkste voor Roda is dat de enige concurrent voor een nacompetitie plaats, Waterwijk, 2 punten is ingelopen. Roda staat op de 9e plaats met 19 punten en Waterwijk op plaats 12 met 11 punten.

Op het grote scorebord in de kantine staat de complete actuele stand.

Elano pupil van de week

Zondag is Elano Schneider uit de JO9-4 de Paas Pupil van de week. Elano gaat de wedstrijd van het begin af aan meemaken. Loopt met de spelers voor de wedstrijd het veld op en zit lekker op de bank tijdens de wedstrijd naast de wisselspelers.

Paas 3e helft

Natuurlijk is zondag ook de befaamde Roda-Zondag 3e helft er weer. Maar voordat deze belangrijke helft begint, wordt er eerst nog gevoetbald.

De wedstrijd tussen Roda 46 en Zwaluwen Utrecht 1911 begint om 14.00 uur. De scheidsrechter van deze middag is Bram Has.

Kom naar ons sportpark en moedig de Roda ploeg aan. De spelers kunnen iedere steun goed gebruiken.