Even voorstellen: Roda’46 Zon selectie 2017/2018


Graag stellen wij weer enkele spelers aan u voor die het nieuwe seizoen deel gaan uitmaken van de selectie van Roda46 (zo).

 

Leon van Mourik2.jpg
Leon van Mourik, de spits

Verrassend was het te horen dat Leon van Mourik weer deel gaat uitmaken van de selectie van Roda (zo). Maar het is ook mooi, dat een talentvolle Roda speler na enkele jaren in het 3e te hebben gespeeld, weer terugkomt in de selectie.

Leon is een echte Roda jongen. Hij speelt al 26 jaar voor onze vereniging. “Na de jeugd, bij de senioren altijd voor Roda zondag gevoetbald”, zegt Leon. “Tijdens een gesprek met trainer Igor van Gelderen en assistent trainer Gert van Geerestein, ben ik enthousiast geworden”, vervolgt Leon zijn verhaal. “Ik ben voor de spits gehaald en mag de ballen er in schieten”, lacht hij. “Ik ga het gewoon proberen. Ik ga volop in training.” De nu 31-jarige Leon van Mourik vertelt verder dat hij een tijd geblesseerd is geweest, maar nu weer op de goede weg terug is. “Wellicht kan ik nog in de nacompetitie spelen in het 3e”.

Leon woont samen met zijn “schatje” Rieneke (“zet het er zo maar in”, zegt Leon) in de Tabaksteeg. Hij is werkzaam in de verzekeringswereld en werkt al 5 jaar bij Nedasco B.V. Leon behartigt aldaar de zakelijke verzekeringen.

“Tja wat moet ik zeggen over de verwachtingen voor het nieuwe seizoen? Ik zou zeggen 1 plaatsje hoger. Maar een periode pakken is ook heel mooi. Ach laten wij maar alle wedstrijden winnen”, besluit een strijdvaardige Leon van Mourik zijn verhaal.

 

Calcin Nenger 4kant.jpg

Calvin Nenger, verdediger

Vanaf 2e jaars B-junior voetbalt Calvin Nenger bij onze vereniging. Calvin kwam over van sv Spakenburg en belandde in de B1 van Roda. Na een hele korte tussenstap bij Cobu Boys, kwam Calvin weer bij Roda terug. Hij ging toen in de A2 spelen, waar Gert van Geerestein de trainer was.

Calvin is op dit moment werkzoekend, maar pakt in september zijn studie weer op. Hij gaat een studie junior accountmanager doen.

Calvin, 21 jaar, heeft het enorm naar zijn zin bij Roda-zondag. “Wij hebben dit seizoen echt stappen gemaakt”, zegt Calvin, “helaas net 2 keer een periodetitel gemist”. Voor het nieuw seizoen heeft Calvin een goed gevoel. Eerst weer fit worden, want Calvin is al enige weken geblesseerd. “Hopelijk kunnen wij volgend seizoen wel een periode pakken en meedoen voor de bovenste plaatsen”, aldus Calvin Nenger.

 

Raymond van Kalleveen 4kant.jpg

Raymond van Kalleveen, middenvelder

Weer zo’n echte Roda-jongen Raymond van Kalleveen. Hij voetbalt al vanaf zijn 5e jaar bij Roda 46. Raymond heeft Roda 1 bereikt nadat hij de hele jeugd heeft doorlopen. Van F1, E1, D1, C1, B1 en A1 tot en met Roda 1, het vlaggenschip van RODA-zondag.

Bij aanvang van ons gesprek vertelde Raymond dat hij zijn studie accountancy aan het afronden is. Vanaf september heeft Raymond al een vaste baan, hij gaat werken bij Ernst & Young.

Raymond van Kalleveen heeft veel plezier met het voetballen bij Roda 1. Op dit moment zit het Raymond flink tegen, want hij kampt al geruime tijd met een kuitblessure. De fysiotherapeut krijgt deze vervelende blessure nog niet weg. Hopelijk voor Raymond gaat dat nu snel lukken.

Over het nieuwe seizoen zegt de 23-jarige Raymond van Kalleveen: “wij krijgen de nodige nieuwe spelers en ook een nieuwe trainer. Het is afwachten hoe dat plaatje in elkaar gaat vallen”.

Raymond heeft er nog steeds moeite mee wat er zich in de winterperiode rond het selectievoetbal voor Roda-Zondag heeft afgespeeld. “Een elftal met allemaal Roda-jongens laten vallen”, benadrukt Raymond. “Gelukkig hebben wij het na de winterstop goed opgepakt”, zegt Raymond van Kalleveen tot slot.

 

Clayton Jansen 4kant.jpg

Clayton Jansen, aanvaller

Een nieuwe speler in de selectie van Roda (zo) is Clayton Jansen. Wel nieuw, maar niet onbekend bij Roda46. Clayton speelde eerder bij Roda in de B1 en A1, maar door een verhuizing naar Capelle moest hij Roda vaarwel zeggen. Gelukkig is Clayton Jansen weer terug.

In Capelle heeft Clayton bij Capell

e gevoetbald en maakte daar deel uit van de zaterdagselectie. Doordat Clayton terug verhuisde naar Amersfoort wilde hij weer gaan voetballen. “Ik wilde in de buurt spelen bij een goede vereniging. Bij Roda46 had ik al in de B1 en A1 gespeeld en vond Roda toen al een mooie vereniging met een prachtige accommodatie”, aldus Clayton.

De 24-jarige Clayton Jansen, werkzaam bij een autowasbedrijf in Amersfoort, is blij dat hij weer terugkomt bij zijn oude club. “Het voelt vertrouwd, ik heb er erg veel zin in.”

Clayton meent ook, dat wij met deze groep voor een hoge notering moeten gaan. “Ik heb in ieder geval de ambitie om met z’n allen er alles uit te halen om zo hoog mogelijk te eindigen.”

 

Dylano Trappenburg 4kant.jpg

Dylano Trappenburg, middenvelder

Doordat Dylano enkele jongens bij Roda kende heeft hij vanaf de B-junioren de overstap van Amsvorde naar Roda46 gemaakt. Dylano heeft in de A2 gespeeld, maar ook in de A1. Hij heeft daar Koen Janssen en Willem Romp als trainer gehad. Dylano vindt Roda een leuke vereniging. “Ik vind het heel gezellig bij zo’n grote vereniging”, zegt Dylanlo. “De entourage bij de thuiswedstrijden van het eerste op zondag is héél tof”.

Dylanlo Trappenburg, 21 jaar, volgt op dit moment een 4- jarige studie Commerciële Economie in Utrecht. Hij is met het 2e jaar bezig.

“Voor het nieuwe seizoen heb ik er veel zin in. Wij moeten toch zien om een periode te pakken. De spelers in het team zijn over het algemeen van hetzelfde niveau. Wij moeten alles samen doen”, besluit Dylano Trappenburg tenslotte.

 

Tekst: Cees Leijenaar