Onnodig verlies Roda'46 Zon1

Roda’46 Zon1 kon vrijuit spelen tegen Saestum, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen . Voor het team van trainer Igor van Gelderen stond er niets meer op het spel. Saestum was nog in de race voor een periodekampioenschap.

Van enig krachtsverschil tussen beide ploegen was geen sprake. Roda kreeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Bij Saestum liep wel een trefzekere spits, Nigel van Zelst, die komend seizoen bij Roda’46 Zat1 speelt. Voor rust benutte hij een penalty en ook in de tweede helft scoorde hij, 0-2.

Hierdoor nam Saestum de drie punten mee naar Zeist en blijven de roodwitten kans maken op de periodetitel. Roda Zon1 rest dit seizoen nog een uitwedstrijd bij het laagstaande Vreeswijk.