Roda’46 boekt grote zege op APWC en wint met 1-5 in Amersfoort

Het zag er in de 1e helft niet naar uit dat Roda’46 een grote overwinning tegen het stugge APWC zou gaan behalen. Na de pauze sloegen de mannen van trainer Frank Corba genadeloos toe. Roda’46 boekte de eerste overwinning sinds 12 november 2023. Na die tijd werd er maar liefst 6 maal gelijk gespeeld en één keer ongelukkig verloren.

Roda’46 startte met veel invallers

Mede door de afwezigheid van zo’n 7-tal basisspelers zag het er vooraf niet al te positief uit voor de Leusdenaren in hun strijd tegen APWC. Daar komt nog bij dat de Paars-Blauwen Amersfoorters vorige week een 3-2 uitzege behaalden tegen het sterke SMVC Fair Play uit Culemborg. Roda’46 toont echter het hele seizoen al karakter en probeert er altijd het beste van te maken.

De eerste helft was niet zo heel bijzonder. Roda’46 had weliswaar het beste van het spel, maar veel kansen kwamen er niet. De eerste mogelijkheid was in de 25e minuut toen de hardwerkende Marijn van Daatselaar in doelpuntrijpe positie kwam. Zijn schot verdween via de APWC doelman naast het doel. De corner leverde niets op. In de 44e minuut belandde een schot van Marten Tolboom op de lat. Daar bleef het bij en gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

In de 2e helft komt Roda’46 op stoom

In de rust werd Rick van Empelen gewisseld voor Sem Ockerse, speler van Roda’46 023-1. Door deze aanvallende wissel kreeg Roda meer en meer grip op de wedstrijd. In de 57e minuut brak Rick Matijssen de ban. Met een schot van 35 meter op doel verdween de bal achter de verbouwereerde doelman van APWC. 0-1. Een Lucky goal? Vraag maar aan Rick als je hem tegenkomt!

In de 67e minuut verhoogde Roda de voorsprong door de 0-2 aan te tekenen, na goed voorbereidend werk van de debuterende Sem Ockerse. Zijn voorzet werd doeltreffend afgerond door Marc Groen. Eén minuut later werd het zelfs 0-3 nadat de immer sleurende Neal Kooij een prachtige solo met een fraai doelpunt bekroonde. Neal Kooij werd in de 70e minuut vervangen door Yasin Isik, speler van Roda’46 3.

Ook Daan Bakker, speler van Roda’46 018-1 mocht zijn debuut in Roda’46 zondag maken. Hij verving Marc Groen. Roda’46 bleef doorgaan en Morten Endert beloonde zichzelf na een prima wedstrijd met een doelpunt. Zijn kopbal in de 83e minuut verdween in het Amersfoortse doel en de 0-4 stond op het scorebord.

De koek was nog niet op. In de 86e minuut liet Marijn van Daatselaar van zich horen. Met een solo langs zo’n vier spelers van APWC dacht Marijn de 0-5 binnen te tikken. Maar dit lukte niet, zijn schot kwam op de paal. De terugspringende bal werd beheerst binnen getikt door Sem Ockerse. APWC kon de eer nog redden, toen de overigens uitstekende scheidsrechter Bram Has tot ieders verrassing de bal op de strafschopstip legde. Met een enorme knal à la Neeskens, benutte APWC dit buitenkansje en zo kwam de eindstand van APWC – Roda’46 1-5 in de boeken.

Bijzonderheidje

Neal Kooij en Rick Matijssen scoorden vandaag hun eerste doelpunt van dit seizoen in de hoofdmacht van Roda’46. Ook het doelpunt van debutant Sem Ockerse betekende uiteraard zijn eerste doelpunt bij Roda’46 1.

Bij Roda maakten zondag drie spelers hun debuut in het eerste elftal. Deze spelers waren Sem Ockerse uit de 023-1, Daan Bakker uit 018-1 en uit het derde elftal van Roda’46 Yasin Isik.

De spelers van Roda’46

Bij Roda’46 speelden de volgende spelers mee: Micha Claassen, Rick van Empelen (45. Sem Ockerse), Daan van Laarschot, Morten Endert, Rick Matijssen, Boudewijn Swier, Jeroen Snier, Marijn van Daatselaar, Marten Tolboom, Neal Kooij (70. Yasin Isik), Marc Groen (75. Daan Bakker)