Roda’46 Zon1 wint uit bij MSV’19

Vooraf was men toch wel bevreesd voor de veelscorende voorhoede van MSV’19. Achteraf bleef dat echter maar bij 1 goal. Roda’46 ging met 14 spelers naar de wedstrijd die ook allemaal aan het spelen toekwamen. Het was dus echt een overwinning van het collectief. In de 17e minuut kwam de fysiek sterke ploeg van MSV’19 op voorsprong door wat foutjes achterin. Gelukkig kreeg Roda’46  7 minuten later een penalty die Leon feilloos inschoot.  Daarna Roda’46 nog een aantal goed mogelijkheden. De 4-4-2 spelende MSV’ers hadden vlak voor de pauze nog een 100% kans maar gelukkig miste ze.

Omdat MSV’19 steeds de lange bal hanteerde – uit welke situatie dan ook- was het ook conditioneel een slijtageslag. Na 60 minuten kreeg Mozes bij een goed aanval een mogelijkheid tot scoren en deze benutte hij netjes. Gaanderweg helaas wat meer ( terechte) gele kaarten( Roda’46  4 en MSV’19 3) van de overigens goed fluitende scheidsrechter Mand. De 2e helft werd op een vrije schop na ( goed gekeept door Rick) goed doorlopen. MSV’19 kreeg geen uitgespeelde kansen meer. Kortom: de eerste (uit) overwinning van het eerste.

Het tweede moest naar AFC 4 en stond met de rust met 0-1 voor . Helaas liep de tweede helft minder en werd het maar liefst 5-1. Voortaan in de rust maar stoppen?