Roda'46 laat winst op SCR glippen

SCR MAAKT VLAK VOOR TIJD GELIJKMAKER, 1-1

In de derde klasse D West 1 speelde Roda’46 Zon1 in Rijswijk Gelderland tegen SCR. Het werd afgelopen zondag 1-1. Een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschoten.

Voor rust had Roda’46 het iets betere veldspel, maar de kansen waren voor thuisclub SCR. Pas vijf minuten voor rust kreeg Roda’46 de eerste mogelijkheid toen doelman Wesley Broekhuizen van de thuisclub moest ingrijpen op een schot van Stijn Termeer.

Na een uur spelen kreeg de thuisclub een mooie kans, maar doelman Kevin Velt duwde de bal net naast. In de tegenstoot scoorde Roda’46 wel. Stijn Termeer rondde een combinatie met Calvin Nenger fraai af, 0-1. Een kwartier voor tijd leek Roda’46 de voorsprong uit te breiden door een prachtig diagonaal schot van Mozes Hoppenbrouwer. Keeper Broekhuizen redde echter schitterend.

Daarna begon het slotoffensief van SCR. De verdediging van Roda stond echter goed. Vlak voor het einde kreeg Roda de bal uit een hoekschop niet weg. Kok tikte de gelijkmaker in: 1-1. In de slotfase kreeg Van Oort van SCR zijn tweede gele en dus rode kaart.

Beide ploegen schieten weinig op met de puntendeling. Doordat hekkensluiter HDS won kwam SCR zelfs terecht op een gedeelde laatste plaats. Roda’46 Zon1 staat nog net boven de degradatieplaatsen. Komende zondag komt het hooggeplaatste Eldenia naar Leusden. Een goed resultaat is voor het team van coach Rik Klement zeer gewenst.