Roda'46 Zon1 - Zwaluwen Utr. gestaakt bij 2-0

Mozes Hoppenbrouwer scoorde beide doelpunten

Met nog ongeveer 10 minuten te spelen heeft scheidsrechter Has besloten de wedstrijd tussen Roda'46 en Zwaluwen Utrecht te staken. De stand op dat moment was 2-0 in het voordeel van Roda'46.

Mozes Hoppenbrouwer was het goudhaantje voor Roda'46. Hij scoorde beide goals voor de Leusdense club. Tien minuten voor de pauze zorgde hij voor 1-0. En in de 77e minuut maakte hij de 2-0.

De sfeer rond de wedstrijd werd verpest door een aantal 'supporters' van Zwaluwen Utrecht. Gedurende de eerste helft misdroegen deze mensen zich achter het Roda doel. De scheidsrechter waarschuwde deze lieden een paar keer, maar zij bleven vervelend.

Toen de arbiter dreigde de wedstrijd te staken, ging de trainer van Zwaluwen met de groep praten. Het leek even rustiger, maar echt fijn werd de sfeer niet.

Toen het vlak voor rust weer uit de hand liep leek het alsof de leidsman de wedstrijd ging staken. Tijdens de pauze was het bij velen dan ook de vraag of de wedstrijd gestaakt was.

Scheidsrechter Has besloot toch de tweede helft te starten nadat hem toegezegd werd dat de groep vervelende Zwaluwen-aanhangers in de kantine zou blijven.

Toen een supporter uit frustratie de bal naar de grensrechter gooide vond de arbiter het genoeg en staakte hij de wedstrijd definitief.