Voorbeschouwing Roda'46 - WV-HEDW


 

 

 

Foto Aarnaud Bak. Roda spelers in actie tegen APWC

v.l.n.r. Rick Matijssen, Boudewijn Swier, Jeroen Snier, Marijn van Daatselaar, Daan Bakker en nr. 10 Sem Ockerse

 

 

ZONDAG TWEE TOP DUELS VOOR RODA’46 1 en 2 TEGEN WV-HEDW 1 en 2

 

Het wordt zondag spannend op het Burgemeester Buining Park als WV-HEDW uit Amsterdam met hun eerste en tweede elftal in Leusden op bezoek komen. Beide teams hebben groot belang bij een positief eindresultaat van de wedstrijden. Er is zondag veel aantrekkelijk voetbal te zien bij dit dagje Leusden-Amsterdam!

 

WV-HEDW

Tegenstander WV-HEDW uit Amsterdam is een grote fusie vereniging. De club telt ruim 2000 leden en heeft op zaterdag en zondag grote senioren-, jeugd- en damesteams. Het eerste zaterdag elftal van WV-HEDW komt uit in de vierde divisie. De vereniging heeft meer dan 100 teams en is daarmee één van de grootse clubs van Nederland.  De afkorting WV-HEDW staat voor Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen.

 

Het sterke eerste elftal van WV-HEDW zon. staat op de 3e plaats met 32 punten en heeft slechts drie punten minder dan stadgenoot Swift, dat 2e staat. De ploeg heeft een gevaarlijke voorhoede, het scoorde reeds 41 doelpunten, maar kreeg er ook 25 tegen. WV-HEDW is er enorm op gebrand om de drie punten mee uit Leusden te nemen om daarmee de aansluiting met de top in de 3e klasse te kunnen behouden.

 

Roda’46

Na zes gelijke spelen en één nederlaag won Roda’46 zondag weer eens een wedstrijd. Met veel invallers spelend werd het Amersfoortse APWC met maar liefst 5-1 verslagen. Deze zege betekende een hele opluchting voor de ploeg van trainer Frank Corba. Wegblijven aan de gevarenzone is toch wel het devies voor de talentvolle ploeg van Roda’46.

 

Zondag komt WV-HEDW op bezoek in Leusden. De heenwedstrijd werd door de Amsterdammers in een enerverend en aantrekkelijk duel uiteindelijk met 3-1 gewonnen. Wij zijn heel benieuwd hoe onze mannen gaan spelen tegen de goed voetballende tegenstander. Dat het een spannende wedstrijd gaat worden staat vast. Supporters kom naar het Roda-veld en moedig de ploeg aan. Het wordt lekker weer, dus gewoon op het fietsje zondag naar Roda’46.

Lenny Broekhuizen is de pupil van de week

Speler Lenny Broekhuizen uit Roda’46 JO8-1 is de pupil van de week bij de wedstrijd van Roda’46 – WV-HEDW. Lenny speelt in een erg leuk team, waar ze heel goed kunnen voetballen. Zijn trainers en coaches zijn Tim van Soeren en Alex Bauwens. Lenny vindt Roda’46 een leuke vereniging.

Lenny zit op KLA4 in groep 4 op school en heeft naast voetbal, mountainbiken, zwemmen en games als andere hobby’s. Mac Donalds en spinazie is het lievelingseten van Lenny. Ajax is de favoriete voetbalclub van Lenny Broekhuizen en de favoriete voetballers zijn Erling Haaland, Cristiano Ronaldo en Steven Bergwijn.

Voor de spelers van Roda’46 1 heeft Lenny nog een goede tip: “Snel dribbelen jongens, veel overpassen en voorzetten geven en natuurlijk scoren!” Een goed advies voor de spelers van Roda 1 van Lenny Broekhuizen uit de JO8-1.

Kom op tijd

De wedstrijd tussen Roda’46 en WV-HEDW begint om 14.00 uur. De scheidsrechter is Collin Bosschieter uit Waddinxveen.

Kom op tijd en mis niets van de wedstrijd. Voor de bezoekers uit Amsterdam misschien wel leuk om te weten: bij Roda’46 is gratis parkeergelegenheid voldoende.

 

Roda’46 2 – WV-HEDW 2

De wedstrijd van beide tweede elftallen begint om 11.00 uur en is een duel om de bovenste plaats. Het Amsterdamse WV-HEDW heeft twee wedstrijdpunten meer dan Roda’46. Bij winst van de ploeg van Rodatrainer Niels Snijders neemt Roda de koppositie over van de bezoekers.

De wedstrijd Roda’46 2 – WV-HEDW 2 staat onder leiding van scheidsrechter Alex Driest.

Bezoek ook deze belangrijke wedstrijd. Moedig de mannen van het tweede aan, ze waarderen dit bijzonder.

 

De 3e helft

Na afloop van de wedstrijd tussen de eerste elftallen van Roda’46 en WV-HEDW start de 3e helft. Altijd gezellig om na te kaarten over beide wedstrijden. Uiteraard zijn onze gasten uit Amsterdam van harte welkom om na afloop een drankje te doen met ons en te genieten van de 3e helft.

 

Tekst: Cees Leijenaar

Foto: Aarnaud Bak