Zondag a.s. Roda’46 - APWC, een derby

Een zware klus, maar niets is onmogelijk!

Voor zondag a.s. staat de derby tegen het Amersfoortse APWC op het programma. Een thuiswedstrijd voor Roda, maar meteen ook een hele lastige strijd.

Het zit de mannen van trainer Igor van Gelderen steeds niet mee de laatste weken. Viel in de laatste bekerwedstrijd doelman Rick Schoonderbeek langdurig geblesseerd uit, was het afgelopen zondag weer raak.

Rico den Ouden was niet fit en kon niet spelen. Na 2 minuten spelen moest Danny van Barneveld, weer terug op zijn bekende stekkie als linksback, met een zware enkelblessure het veld verlaten. Daarbij kwam nog de pech dat aanvoerder Boudewijn Swier in de laatste minuten van de wedstrijd ook behoorlijk geblesseerd uitviel.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes te noemen. Zo viel Josry Ben Ahmed als linksback in voor Danny van Barneveld. Een voor hem onbekende positie. Josry deed het echter uitstekend op die linksback positie. Ook verdediger Nabil Hamidi kan terug zien op een verdienstelijke wedstrijd.

Bovendien was spits DavorLambregts eindelijk vanaf de aftrap van de partij. Na lang blessureleed speelde Davor een onzichtbare wedstrijd, maar dat komt wel weer goed. Ritme opdoen en dan “zichtbaar” meedoen.

En daar was nog als doelman “Good Old” Jan Hendriks. Jan keepte een uitstekende wedstrijd. Met een paar prima reddingen hield hij lang zijn doel schoon. Dat Roda alsnog verloor was zeker niet aan Jan Hendriks te wijten.

Zondag komt APWC op bezoek in Leusden. De “Amersfoort Paars Witte Combinatie” is de competitie uitstekend van start gegaan. Uit de 3 competitiewedstrijden behaalden de Amersfoorters de volle buit en staan samen met het TielseTheole op de eerste plaats met 9 punten.

Het is APWC er zeker aan gelegen om zondag met een zege vanuit Leusden te vertrekken. Uiteraard is de ploeg ook dik favoriet voor de eindzege, dat is zo klaar als een klontje. Maar het blijft voetbal, de wedstrijd begint altijd nog met een 0-0 stand.

Roda’46 - APWC begint zondag om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Olaf Broers.

Hoe de uitslag van de wedstrijd ook uitvalt, na afloop is er altijd nog de bekende gezellige Roda-zondag 3e helft.

Tekst: Cees Leijenaar