Zondag a.s.: Roda’46 - APWC, een mooie derby

Wordt Roda'46 Zon1 een 'sta in de weg' voor APWC?

De mannen van Roda’46 1 treffen zondag a.s. het sterke APWC in alweer de laatste thuis derby van dit seizoen. Om 14.00 uur is de aftrap van deze “kraker”.

Respect

De laatste twee thuiswedstrijden van ons 1e elftal werden gestaakt. Beide malen ligt de schuld van het staken bij de tegenstander. In beide gevallen ook, was het respect voor de scheidsrechter heel ver te zoeken. In de wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht misdroegen de “supporters” van de bezoekers zich op schandalige wijze. Zondag jl waren het bij FC Jeugd juist de spelers en de bank die zich met woord en gebaar de scheidsrechter menigmaal voor van alles en nog wat uitmaakten.

Complimenten

Respect voor de scheidsrechter en ook voor Roda’46 was in beide ontmoetingen ver te zoeken bij de bezoekende verenigingen.
Complimenten voor onze spelers en begeleiding die zich correct hebben gedragen in deze vervelende omstandigheden. Roda’46 mag trots zijn op “onze jongens”!

APWC

De verwachting is dat het zondag een spannende wedstrijd wordt in de derby tegen het Amersfoortse APWC. De paars-witten hebben een prima ploeg, dat soeverein op de tweede plaats in de ranglijst staat. Bovendien is APWC reeds in het bezit van de 2e periode.
Zeker is wel dat de sympathieke trainer Iman Evre van APWC met zijn spelers er alles aan zullen doen om de punten mee naar de Keistad te nemen.

Sensatie

De eerste ontmoeting tussen beide verenigingen leverde een verrassende- en sensationele overwinning voor Roda op. Door een doelpunt van Mozes Hoppenbrouwer kwam Roda al snel op een 1-0 voorsprong. Na een kwartier spelen sloeg het noodlot voor Roda toe, toen Dylano Trappenburg een rode kaart kreeg. Ondanks een overwicht van de Amersfoorters hielden onze jongens stand. Roda won en dat leverde een uiterst gezellige 3e helft op.

3e helft

Zondag wordt die 3e helft ongetwijfeld weer gezellig. Hopelijk met een zege van Roda. Maar dat zal een hele strijd worden. APWC beschikt over een technisch vaardig elftal, met een aantal oud-rodaspelers in de selectie. Toch mogen wij best optimistisch zijn over een goede afloop. Trainer Igor van Gelderen zal zijn ploeg niet extra hoeven te motiveren voor deze interessante wedstrijd.
Bovendien zijn aanvoerder Boudewijn Swier en zijn medespelers in staat in dergelijke wedstrijden tot het “gaatje” te gaan.

Pupil van de week

Zondag is Marwan Asba de pupil van de week. Marwan speelt in de JO8-2 van Roda. Naar wij hopen, kan hij zondag 2x 45 minuten genieten van een mooie wedstrijd. Bij zijn voorgangers Elano en Noufan duurden de wedstrijden helaas wat korter.
Marwan zal zondag de scheidsrechter van de wedstrijd Roda’46 - APWC, Peter Steur, begeleiden bij de opkomst van beide elftallen.

Supporters

Zondag worden weer vele toeschouwers op het Burgemeester Buining Park verwacht om de wedstrijd tussen Roda’46 en APWC te bekijken. Aanvang 14.00 uur. Supporters van beide verenigingen zijn welkom. Moedig uw elftal aan en maak er een mooi- en respectvol gebeuren van.